Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Пускаме новите сметопочистващи фирми, старите ще бъдат солено глобени за анархията
Автор: Пламена Николова 12:35 / 18.07.2016Коментари (10)5806
©
Решение на въпроса с преливащите от боклук контейнери в центъра на Варна и в "Аспарухово" от днес обеща кметът на Варна Иван Портних. Той съобщи, че от тази сутрин влизат новите фирми, които ще чистят града, а досегашните ще бъдат много сериозно глобени за безобразието, което са допуснали в разгара на лятото морската столица да потъне в боклук, предаде репортер на Varna24.bg.

Стана ясно, че от снощи вече 25 нови машини чистят основно в районите "Приморски", "Одесос" и "Аспарухово". За "Младост" и "Владиславово" ще трябва да се изчака до есента, когато се очаква да приключат съдебните спорове, касаещи избора на нови фирми за тези райони. 

"Гарантирам ви, че безкомпромисни ще са санкциите към старите фирми, които допуснаха Варна да потъне в боклук. Каквото ни позволява максимума ще бъде направено, защото подобно поведение безотговорно по отношение на града не само не може да бъде толелирано, но ще бъде и наказано. Новите машини влизат в "Приморски", "Одесос" и "Аспарухово". В продължение на месец и половина, два старите фирми не чистиха качествено града и заради това те ще понесат много сериозни санкции", каза Иван Портних.

Той призова варненци да проявят още малко търпение за ден-два, когато ще бъде създадена нова организация по почистването на Варна. 

Новите фирми отговаряли на всички изисквания за чисто нова техника и нови съдове. Разширения набор от ангажименти, които имали новите фирми, щели да доведат до много по-високо качество на почистване. 

"Това означава тотално разчистване на всички натрупани към момента локални сметища от една страна и от друга страна максимално бързо, но поетапно, подменяне на съдовете, контейнерите, кофите и кошчетата по паркове и спирки", каза кмета.

Той каза, че не може да коментира дали новите фирми са мимикрия на старите чрез пререгистрация. Той увери обаче, че новите договори, които са вече не за 15, а за 5 години, ще дадат възможност на Община Варна да упражнява по-силен контрол. 

"Знаете, че тези 15-годишни концесии, които сега приключваме, са правенивъв време, когато нуждите на града са били много по-различни. Направени са били в интерес на съответните изпълнители. В момента е обратното. Максимални са изискванията. Срокът е кратък, за да се преценят новите нужди на града след 5 години и период, в който можем да накараме изпълнителите да покрият изискванията ни към нови съдове и техника", допълни Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Cvetanka Koleva
премахни филтъра

-1
 
 
и в квартал Вазраждане тане в боклуци и пални контеинери
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: