Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: С проекта за IV микрорайон във "Владиславово" влизаме активно в кварталите
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 26.10.2016Коментари (0)3112
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С проекта за обновяване на IV микрорайон във "Владислав Варненчик" започваме работа по обновяване на междублоковите пространства в града. Той е на стойност 8,2 млн. лв., осигурени по ОП "Региони в растеж", още около 5 млн. лв. ще бъдат заложени в бюджета на общината за подмяна на подземните комуникации. Това обяви кметът Иван Портних по време на среща с домоуправители от район "Владислав Варненчик". 

Тема на разговорите, в които се включиха Христо Иванов - зам.-кмет на Община Варна, и Николай Костадинов, кмет на района, бе представяне на проекта и активиране на работата по саниране на жилищните кооперации. Правим това публично обсъждане, за да няма спекулации с проекта. Важно е да чуем мненията Ви, за да бъдем максимално прецизни в разработката, каза Иван Портних.

 

Проектът за обновяване на IV микрорайон предвижда основен ремонт, вкл. подмяна на подземните комуникации, на ул. "Янко Мустаков" - от бул."Константин и Фружин" до ул. Св. Елена", изграждане на нови тротоари, ремонт на вътрешната улична мрежа, ремонт на съществуващи и изграждане на нови зони за паркиране, озеленяване, изграждане на 7 детски площадки, спортни зони, създаване на зона за отдих.

В момента се подготвят техническите спецификации на проекта, след което предстои избор на изпълнител за инженеринг и проектиране, издаване на разрешение за строеж и същинско изпълнение, обясни Христо Иванов.

Хората получиха информация и за другите проекти, включени в инвестиционната програма на Община Варна и финансирани по ОПРР, които касаят район "Вл. Варненчик" - ремонти на Първо основно училище, на СОУ "П. Яворов", на ОДЗ 12 "Първи юни", реновиране на читалище "П. Славейков 1928", изграждане на спортни площадки.

Втората тема, повдигната по време на срещата, бе санирането. Посочено бе, че до момента в община Варна одобрените за финансиране по националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради са 69 сдружения на собствениците, 26 блока са сключили договори с изпълнители. Едва 6 кооперации от Владиславово обаче участват активно в програмата.

"Заслужава си да работим по-активно за привличане на много повече средства за саниране във Варна. Общината има задължения да се грижи за градската среда, но за домовете си трябва да положите усилия и Вие. Догодина се очаква държавата да осигури още 1 млрд лв., нека варненци се възползваме от тази възможност", каза кметът Иван Портних. Той допълни, че след реализирането на мерките за енергийна ефективност сметките за отопление ще бъдат редуцирани, изпълнението на ремонтите пък ще създават допълнителна трудова заетост за дребния и средния строителен бизнес. Кметът припомни, че най-активни в страната са хората от Кюстендил и Благоевград, където огромен процент от блоковете, които подлежат на саниране, вече са включени в програмата. По време на срещата присъстващите проявиха интерес към проекта за модернизиране на "Кайсиева градина". Обяснено бе, че той е включен в резервната група проекти в инвестиционната програма на общината, тъй като се водят съдебни дела.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: