Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Важно е да стартира процесът по изграждането на втори Аспарухов мост
Автор: Стоян Маджиров 15:32 / 17.10.2019Коментари (8)8739
Индустриална зона, разположена на площ от над 8 000 дка в землището на Аксаково, ще бъде предлагана на инвеститори. Във Варна има остър дефицит на производствени площи, затова обединяваме усилия със съседната община - за създаване на по-добри условия за бизнес, като използваме кадровия потенциал на Варна. Преди дни представих проекта пред вицепремиера Томислав Дончев, получих неговите уверения, че можем да разчитаме на подкрепа от правителството. Това заяви досегашният кмет и кандидат за нов управленски мандат Иван Портних на среща с представители на строителния бранш, архитекти и проектанти, която се проведе по инициатива на варненската колегия на Камарата на строителите и нейния председател Пенко Стоянов.

По думите на Портних предстои да бъдат приети промени в Общия устройствен план на Аксаково, в чиято територия попадат имотите, включени в индустриалната зона. "Надявам се това да се случи в рамките на шест месеца", каза той. По думите му зоната има стратегическо местоположение. Основните й предимства са лесният достъп до пристанището, близостта до автомагистрала "Хемус", жп гарата и летището.

Иван Портних обърна внимание и на друг много важен инфраструктурен проект - изграждането на кръстовище тип "детелина" на АМ "Хемус" край Игнатиево. Така голяма част от трафика ще бъде отклонявана преди Варна - на север към курортите или на юг към пристанищата.

Интерес сред бранша предизвика и визията за отваряне на Варна към морето - с новите общински рибарски пристанища в "Аспарухово" и развитието на зоната около Морската гара. "На тази зона й отива модерно яхтено пристанище, експоцентър и нов пристанищен терминал, разработени с международен конкурс", каза Иван Портних.

На въпрос какви мерки ще бъдат предприети за облекчаване на административните процедури, в подкрепа на бизнеса, той припомни, че Община Варна в момента предлага 20 електронни услуги, част от които са електронен прием за ясли, градини, както и за прием в първи клас. Онлайн платформи има за кандидатстване по Фонд "Култура", за младежки проекти, за подаване на документи за категоризация на туристическите обекти, за декларации и начисляване на туристическия данък. В общината функционира електронен регистър за разрешенията за таксиметров превоз, правят се анализи и се работи активно за оптимизация на вътрешния документооборот, за внедряване на управленски модули за счетоводната документация, за управление на уличното осветление, за контрол на нивата на запрашеност и проводимост на каналите. "Амбицията ни е не само да увеличим броя на електронните услуги, но и да подобрим комуникацията с останалите администрации по електронен път, т.е. да не се налага гражданите и бизнесът да посещават няколко институции за подаване на една и съща информация", изтъкна Портних.

В рамките на срещата беше поставен въпросът и за втори Аспарухов мост. Пред присъстващите кандидатът за кмет каза, че изграждането на съоръжението е предвидено в Общия устройствен план, но в годините назад не са били възложени дори предпроектни проучвания. "Имаме уверението от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че ще заложат тяхното изработване. На всички е ясно, че процесът по изграждане на втори мост ще е доста дълъг, но е важно той да стартира", каза Портних.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
каквотои да се направи - все сме недоволни...наша национална черта..
Aнонимен
на 19.10.2019 г.
0
 
 
Като видя в листата на герб Бр.Балачев и се отвращавам винаги съм гласувал за герб сега просто ни изгубиха
Aнонимен
на 18.10.2019 г.
0
 
 
вие първо поддържайте този мост пък после мислете за друг.
Aнонимен
на 17.10.2019 г.
+1
 
 
всичко друго е тип-топ, варна е супер във всяко отношение, остава само моста да се направи, другия...
Aнонимен
на 17.10.2019 г.
-1
 
 
По добре да не се прави че ще загинат хората като падне моста ако е така както правят булевардите и след първия дъжд шахтата пропада значи работата е ясна, освен това първото най важно е да ремонтират съществуващият мост че е в окаяно състоя вместо да мислят за нов
Aнонимен
на 17.10.2019 г.
-1
 
 
Това с индустриалната зона го помня от миналите кметски избори. Нищо няма да направят. Умишлено ни държат бедни.
Aнонимен
на 17.10.2019 г.
0
 
 
8 декара, това е нищо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: