Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних и американският посланик откриха нова детска площадка
Автор: Стоян Маджиров 13:01 / 03.04.2019Коментари (0)2392
Новопостроена детска площадка за деца със специални образователни потребности в детска градина "Бриз“ бе открита днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и американския посланик Н. Пр. Ерик Рубин. Домакин на събитието бе директорката на детската градина Лидия Кънчева, а сред гостите бяха още военният аташе полк. Шанън Джонсън, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности“ Лилия Христова и директорът на детска градина "Ален мак“ Евелина Христова. Общо две са детските градини – "Бриз“ и "Ален мак“, в които правителството на САЩ инвестира 205 000 долара за реновирането на площадките. В тях се обучават общо 404 деца, от които 230 деца с хронични заболявания и специални образователни потребности.

"Ние сме днес тук, за да открием проект, който е ярък пример за това как нашите съвместни усилия могат да доведат до реална и дългосрочна промяна в живота на най-младите граждани на България", каза посланик Ерик Рубин.

Той посочи, че детските заведения се нуждаят от площадки за игра, които са специално приготвени, така че да отговарят на всички изисквания за безопасност и специфични занимания. "Тези два проекта са резултат от съвместните усилия на нашето силно българо-американско партньорство и на пламенната и упорита работа и всеотдайност на всички, които се обединиха, за да осъществят тези проекти", каза посланик Рубин.

 

"Благодаря на посолството на САЩ и лично на негово превъзходителство Ерик Рубин за тази инициатива. Тя се вписва по прекрасен начин в проекта на общината за обновяване на детските площадки в обхвата на целия град. През изминалите две години реновирахме 240 площадки в междублоковите пространства в града, а през тази година започваме обновяване на игровите съоръжения в детски градини и в ясли, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Поздравления бяха отправени и от директорките Лидия Кънчева и Евелина Христова.  Децата  от двете детски градини изнесоха кратка програма пред гостите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: