Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних нарече Варна "Столица на ветрила"
Автор: Екип Varna24.bg 13:26 / 30.04.2014Коментари (0)1905
"Варна столица на ветрила", така кметът на града Иван Портних определи на днешната пресконференция морския град, домакин на регата "Тол Шипс" 2014 от 30 април до 3 май. Портних изказа благодарност към организаторите на събитието STI,че са избрали Варна да бъде домакин за втори път на международната регата, което е изключително признание както за Варна, така и за България.

"За мен е изключителна чест, че Варна приема за втори път тази регата. Всички заедно ще имаме възможността да се насладим на красивите ветроходи", коментира кметът. Той припомни и мотото на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019 е " Бряг на вдъхновението".

"Искам да пожелая успех и удобен вятър на всички участници и особено на двата български ветрохода "Калиакра" и "Роял Хелена", които всъщност са и нашите посланици за Кандидатурата ни за европейска културна столица по море", пожела градоначалникът.

Председателят на регатата от STI Робин Снук-Хургрьоне заяви, че приятелството между Варна и организацията STI датира отдавна, благодарение на участието на баркентината "Калиакра" в подобен тип регати.

"Ние сме приятели с тях още от 1986 г. Участието на втори български ветроход в регатата показва, че интересът към събитието се покачва. Варна за втори път е домакин, което показва, че се справяте отлично. Броят на участниците е приблизително същият, така че съм сигурен, че интересът пак ще е много голям", каза Снук-Хургрьоне.

Главният съдия на регатата Питър Нюъл разкри, че някои кораби са се отказали от участие заради политическата ситуация в Украйна. По думите на организаторите обаче всички участници трябва да бъдат спокойни за сигурността си.

"Ние следим обстановката всеки ден и сме информирани за абсолютно всичко. Нашата организация е благотворителна, с идеална цел, и неполитическа. В нея членуват 27 държави. Ние сме за заздравяване на приятелството по цял свят. Уверен съм, че всичко ще е наред и никой не трябва да се притеснява за сигурността си по време на регатата", категоричен бе Снук-Хургрьоне.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.




Още по темата: общо новини по темата: 31
21.11.2014 »
18.06.2014 »
28.05.2014 »
28.05.2014 »
12.05.2014 »
07.05.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: