Портних поздрави кмета на Ганджа за приза Младежка столица на Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:16 / 22.11.2013
3484
Кметът поздрави по телефона Eлмар Велиев, кмет на азербайджанския град Ганджа, който спечели приза Младежка столица на Европа през 2016 г. след оспорвана надпревара.

На 21 ноември в Солун се проведе Генералната асамблея на Европейския младежки форум, където на официална церемония бе обявен градът носител на титлата. Варна стана "сребърен медалист", а трети се оказа Вилнюс, столицата на Литва, която в момента председателства ЕС.

"Пожелавам успех в реализирането на Вашата програма, вярвам, че с младежките прояви, които ще организирате, ще докажете, че сте достойни за честта да бъдете домакини на този форум ", каза Иван Портних.

Той покани своя колега на гости в морската столица, за да бъдат обсъдени различни идеи - за реализиране на спортни, младежки и културни проекти. Кметът Елмар Велиев благодари за поздравите и изрази пълна готовност за сътрудничество с Варна.

Варна бе кандидат за титлата Европейска Младежка Столица 2016, която се присъжда от Европейския Младежки Форум със седалище Брюксел. За поредна втора година морската столица бе селектирана за финалист в конкурса. Тя се състезаваше с два испански града - Бадахос и Ла Лагуна, с Галауей (Ирландия), с Вилнюс (Литва) и с Ганджа (Азербайджан).

В презентацията на кандидатурата, подготвена от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", се включиха много младежки организации във Варна. Подкрепа оказаха кмета на града Иван Портних, Андрей Ковачев - български евродепутат, много дейци на културата, спорта и образованието публично обявиха своята подкрепа. Зад инициативата на града застанаха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министерство на образованието и науката, всички български евродепутати, Националното сдружение на общините, Националният Младежки Форум, Националната мрежа за децата, Националното представителство на студентските съвети, Българския младежки червен кръст, Организация на българските скаути, Грийнпийс, бизнес и неправителствени организации.


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).