Портних се срещна с полския посланик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:57 / 10.11.2014
1186
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с извънредния и пълномощен посланик на Република Полша у нас Н. Пр. Кшищоф Краевски.

Проведохме изключително полезна среща, на която обсъдихме традиционно добрите взаимоотношения между община Варна и Полша в сферата на културата, туризма и икономиката, заяви след срещата Иван Портних. Той посочи, че се надява тенденцията за ръст на полските туристи да продължи и занапред.

250 000 души са посетили морската столица през миналата година, каза Н. Пр. Кшищов Краевски. Това е показател, че Варна е популярна дестинация, тъй като предлага много добри условия, приятни хора и вкусна кухня, допълни още той.

На срещата дипломатът и кметът са коментирали и възможностите за икономическо сътрудничество. Иван Портних припомни, че в рамките на проекта за интегриран градски транспорт, полската фирма "Соларис" е осъществила доставката на новите автобуси в града. Със същата марка, съвместно със завода в Чехия, са и новите тролейбуси в морската столица.

Във Варна предстои да пристигнат полски специалисти, които се занимават с регионално развитие. Радвам се, че така можем да споделим нашия успех в тази област, каза още Н. Пр. Кшищоф Краевски.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).