Поскъпване с до 10% на варненските имоти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 11.01.2016
694
Тенденцията, която се наблюдаваше на пазара на жилища в София през изминалата година, до голяма степен се отнася и за Варна. Причината за поскъпването е не само миграцията от по-малките към по-големите населени места, но също така и липсата на значително количество имоти ново строителство. До голяма степен ръстът в обема сделки също доведе до увеличаване на цените в сегмента, коментират анализатори. Така например, само за 9 месеца във Варна има около 5% повече покупко-продажби в сравнение със същия период на 2014 г.

В близо една трета от варненските квартали обаче се наблюдава спад в цените на жилищата. Той е в рамките от 1% до 9%. Най-висок (-9%) е в Морската градина. В началото на миналата година там сделки са се сключвали на нива около 1430 EUR/кв.м. а към края на декември тя вече е била почти 1300 EUR/кв.м.

Средно поскъпването на жилищата във Варна е подобно на това в Бургас - около 6%. Над 10% са се повишили цените в квартали като "Христо Ботев", ВИНС, Автогара, района на двата варненски мола. В центъра сделки се сключат с 5% по-скъпо. Цената на квадратен метър се е повишила от 734 EUR през януари 2015 г. до 777 EUR към края на миналата година.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
23 са регистрираните нарушения във Варна преди утрешните избори 
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна – полиция и з...
Под пълна пара са ангажираните с изборите във Варна
Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да...
Варненци излизат на протест днес: Бездействието убива децата ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).