Посланикът на Азербайджан възхитен от красотата на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:58 / 03.04.2014
1856
"Азербайджан сериозно се интересува от възможностите за инвестиции в България и по-специално по българското Черноморие", това заяви при срещата си с областния управител на Област Варна Иван Великов, Н. Пр. Емил Каримов, посланик на Република Азербайджан в България.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество и задълбочаване на отношенията между Азербайджан и морската столица. Гостът увери губернатора на Варна, че интересът към България далеч не е само енергиен.

"България, и по-точно Черноморието, привлича с възможностите си за туризъм, селско стопанство, развитието на спорта", уточни Н. Пр. Каримов.

Той изрази възхищението си от красотата на Варна, която по думите му "не случайно е наричана морската столица" и отбеляза, че курортите по Черноморието са му направили приятно впечатление.

Иван Великов получи покана от Н. Пр. Каримов за работно посещение в Азербайджан, където лично да се запознае с колегите си и да се обсъдят възможностите за по-близко сътрудничество между двата народа. От своя страна губернаторът на Варна покани Н. Пр. посланик Каримов на обиколка по Черноморието през лятото, когато ще може да придобие по-широка представа за красотата на българската природа и възможностите за инвестиции и съвместна работа.

"Народите от двете страни са много близки по дух", подчерта Великов и допълни, че във Варна има висши училища на европейско ниво, които биха могли да предложат много добро образование на младежите от Азербайджан, желаещи да учат в България.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).