Посланикът на Италия: Варна е важен икономически център за цяла България

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:28 / 29.07.2021
1169
Варна е важен икономически център за цяла България, затова ние държим както на развитието на културното сътрудничество, така и на интегрирането на италианска общност в града, която става все по-голяма. Нашите сънародници се чувстват много добре тук и избират да живеят във Варна с удоволствие. Това заяви Н. Пр. Джузепина Дзара, посланик на Италия у нас, по време на среща с кмета на Варна Иван Портних. На разговорите присъстваха Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината, Антонио Таркуиньо почетен консул на Италия във Варна, представители на "Конфиндустрия България“. 

Кметът Иван Портних запозна своите гости с проектите, които се реализират, в сферите на образованието, инфраструктурата, както и с проекта за новата индустриална зона. Той подчерта, че един от приоритетите, по които работи Община Варна, е привличане на компании от IT и аутсорсинг секторите, с цел трансформиране на икономическия профил на града. 

"Поздравявам Ви за отличната работа. За мен са изключително важно тези лични контакти и възможността за директно сътрудничество, за да може Италия да бъде позната тук, и Варна да бъде позната в Италия“, заяви Н. Пр. Джузепина Дзара. Тя допълни, че винаги набляга на стратегически аспекти в двустранното сътрудничество и се надява за развитие на контактите в сферите на инфраструктурата, енергетика, екологията, възобновяемите енергийни източници, както и дигитализацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).