Посланикът на Швейцария се запозна с туризма, образованието и икономиката на Варненска област

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
09:49 / 15.03.2024
1529
Огромен е потенциалът на Област Варна и нейните 12 общини, в които започва да се създават условия за развитие на икономически зони, за привличането на инвестиции, за развитието на туристическия отрасъл и предлагането на по-качествен туристически продукт. Това представи областния управител професор Андрияна Андреева в началото на срещата с посланика на Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурен. В разговора взеха участие заместник-посланикът на Швейцария у нас - Ролф От и заместник областния управител Огнян Рачев.

Дипломатът прояви изключителен интерес към перспективите пред младите хора, които живеят на територията на областта. Професор Андреева разказа за усилията на академичната общност във Варна, с нейните 6 висши учебни заведения да развиват дигиталните, инженерните, биотехнологиите и дори космически технологии. Целият този процес ще позволи дигиталната и икономическа трансформация в региона.

В разговора стана дума за възможността Областна администрация и Община Варна да предприемат действия по реализирането на мащабен брегоукрепителен проект, който може да се осъществи със силите на държавата и на европейски инвеститори.

Областният управител сподели със своя гост всички инициативи, свързани с развитието и утвърждаването на туризма в района на областта, с опазване на културно-историческото наследство, с възможностите да се подобри транспортната свързаност между общините в областта, както и да се подобри комуникацията и взаимодействието между тях, особено за привличане на инвестиции или за съвместно кандидатстване и реализиране на европейски проекти.

По традиция всеки гост в Областна администрация - Варна, в това число и дипломатите от Швейцария разгледаха актуалната изложба на Веселин Деков в Арт Галерия 12 .

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).