Посланикът на Словакия: Варна е град с голям потенциал!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:05 / 11.08.2020
1616
Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна днес със заместник-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев. Това е първа визита на дипломата в морската столица. На срещата присъства и Едита Благоевова, почетен консул на Словакия в морския град. 

По време на разговорите зам.-кметът Пейчо Пейчев запозна Н. Пр. Мануел Корчек с проектите, които реализира Община Варна, с възможностите на града и курортите като дестинация за четири сезона, с изграждането на индустриалната зона и потенциала на образователната система, като част от визията "Варна - Град на Знанието“. Подчертана бе амбицията на местната власт да се работи за промяна на икономическия профил на Варна и региона, с цел привличане на производства с висока добавена стойност. 

Посланикът заяви, че Варна е град с голям потенциал и пожела допълнителна информация за университетите, както и за възможностите за развитие на стартъпи и високотехнологични компании в морската столица. Обсъдена бе и възможността да бъде организиране на събитие, за представяне на словашката култура. От своя страна, Пейчо Пейчев заяви, че общината е готова да съдейства за реализирането на подобна инициатива, като част от възможностите за утвърждаване на двустранните приятелски взаимоотношения между България и Словения и с цел популяризирането на Варна като привлекателна културна и туристическа дестинация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).