Последен ден за раздаване на помощи от БЧК - Варна за пострадалите в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 10.02.2015
712
Днес е последният ден за раздаване на помощи от БЧК - Варна на пострадалите от наводнението в кв. "Аспарухово". Това съобщи Милена Сиракова от ОС на червенокръстката организация във Варна. Тя добави, че помощи са получили 148 души, като размерът на помощта възлиза на 450 лева.

Сиракова посочи, че право на такива помощи имат самотни майки или домакинства с жена като единствен осигурител на доходи; самотни майки с деца до 3-годишна възраст, домакинства със семеен член, който е инвалид, а така също и семейство над 5 члена.

Общата сума на помощите, които са раздадени са 66 600 лева. Тя добави, че средствата са осигурени от дарителската сметка за пострадалите от наводненията в България и разпределени от Националния обществен съвет на Български Червен кръст. Семействата, отговарящи на тези критерии, са предварително подбрани от кметство Аспарухово.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).