Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Последни подробности за взрива във Варна! Едното тяло е на Веселин, другото на съседка
Автор: Пламена Николова 10:34 / 16.01.2020Коментари (1)4494
© Varna24.bg
Преди малко окръжният прокурор на Варна Красимир Конов даде брифинг с допълнителна информация за палежа в кв.“Владиславово“, предаде репортер на Varna24.bg. Ето какво каза той пред медиите:

"Разполагаме вече с яснота за взрива, за неговите характеристики, разполагаме и с косвени доказателства, които касаят самоличността на единия от загиналите. Установено по категоричен начин към момента е, че взривът е станал повод за последвалия пожар. Той е обемен взрив, характерен при наличие на висока концентрация на високозапалими вещества в затворени пространства.

В тази връзка разполагаме с доказателства, че дни преди самият взрив Веселин Димитров е закупил бензин около 30 литра и газ пропан бутан около 11 литра. По предварителни данни, с които разполагаме, с оглед апартамента, който той е обитавал, това количество е абсолютно достатъчно за създаване на необходимата концентрация на запалимо вещество. Разполагаме с доказателства, че преди взрива той е местил мебели в самото жилище, като според нас на този етап, по този начин е увеличил силата на ударната вълна, която се създава при взрива.

Действията по огледа продължават вече четвърти ден. В тях вземат участие специалисти по взривовете към Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Назначена е комплексна експертиза  в областта на химията и взривното дело.

Според специалистите към момента няма данни, които да насочат към използване на взривно вещество за причиняване на този взрив.

По отношение на останалите експертизи, мога да заявя, че са назначени две тройномедицински експертизи. За установяване на причината на смъртта на двамата души, които са намерени в апартаментите, за установяване на травматични увреждания, за кръвна група и пол.

Събрани са косвени доказателства, които могат с голяма степен на вероятност да посочат и кои са загиналите. Те сочат, че действително едното тяло е на Веселин Димитров, а другото на съседката, която е живяла до него.

В момента се извършва ДНК експертизата за установяване по категоричен начин на самоличността на намерените тела. Предполагаме, че утре вече ще имаме предварителни данни от тази експертиза.

Извършва се и пожаро-техническа експертиза, като целта е установяване на начина на възпламеняване на леснозапалимото вещество, което е било в жилището и дали не се касае все пак за късо съединение в инсталацията.

Няма данни за тероризъм, там дефиницията е съвсем друга“, каза прокурор Конов.

Той допълни още, че показания на свидетели, сред които и близки на Веселин Димитров,  установен човека, който последен е говорил с него.

"Ако трябва да вадим изводи за негови намерения от тези разговори, те биха били извадени от контекста на тези разговори. На последния разговор е бил спокоен, правил е планове за бъдещето. Уговорел е среща с негов приятел, при условие, че са живи и здрави. Ако доказателствата сочат, че Веселин е произвел взрива, тогава ще се потвърди, че всичко е било целенасочено. Намерени са вещи с миризма на бензин, както и свидетели, че той се е снабдил с това количество. Показанията сочат разнопосочни данни, от добър човек, до човек, склонен към физическо насилие", каза още Красимир Конов.

 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 47
20.01.2021 »
23.03.2020 »
18.02.2020 »
18.02.2020 »
16.02.2020 »
13.02.2020 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.01.2020 г.
-1
 
 
ПРОСТОТИЯТА, простотията, варненци, ще ви изтрепе всичките.Достатъчно е да се види на този на снимката физиономията, какво остава за Веселин незнам кой си.Защо е държал 30 литра бензин? Кой ще върне живота на съседката? кого да съдят сега собствениците на разрушените апартаменти?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: