Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Посрещаме първа пролет с Youth Street Varna Positive
Автор: Пламена Николова 16:10 / 18.03.2022Коментари (0)1229
©
Единственото по рода си за Варна и региона младежко информационно издание Youth Street Varna инициира в партньорство с Дирекция "Образование и младежки дейности“ създаването на Младежка Зона за позитивни събития, презентации и проекти, научи Varna24.bg

За реализирането на идеята е подбрано място в централната градска част, което е удобно за хората и същевременно не е натоварено с много планирани събития. 

"Ние от Youth Street Varna считаме, че хората са прекалено уморени и стресирани от пандемията и последвалата война в Украйна, затова повече от всякога се нуждаят от надежда, от позитивни мисли и послания, от глътка въздух. Затова избрахме да стартираме поредицата от инициативи в партньорство с Дирекция "Образование и младежки дейности“ в Община Варна на една дата, символизираща възраждането на природата, красотата, вярата и оптимизма – 22 март, първа пролет. 

Амбицирани сме да презаредим с младежки дух и енергия това място, където Youth Street Varna да инициира и организира периодично тематични събития, обединяващи младите хора, провокиращи позитивно мислене, емпатия, обединяване около добри и градивни каузи. 

Считаме, че град като Варна има нужна от наситена целогодишна програма, пълна с младежки инициативи, които да предизвикват усмивки и стимулират младите хора да творят и се изявяват“, споделят създателите на Youth Street Varna.   

Youth Street Varna Positive цели да превърне парковата зона между Община Варна и Археологическия музей в цветно и забавно място, декорирано красиво и подходящо за селфита и релакс. 

От 13.00 до 21.00 часа на това място ще звучи музика, ще има пленер на млади художници, възпитаници на ПГ ХНИ "Константин Преславски“, ще ни радват млади изпълнители, възпитаници на вокалните педагози Кремена Матева, Атанаска Липчева, Мила Маврова, Мариянка и Тома Езекиеви, ръководители на Музикална формация "Бънджи Сингърс“. Музикалната фиеста ще завърши с участието на Атанас Кателиев, победител в шестото издание на "Гласът на България“.

По време на Youth Street Varna Positive урок по графити майсторство на живо ще даде и Николай Чакъров – Нико. 

На голям надуваем атракцион ще бъдат излъчени филми, създадени от младежи за младежи по проект на Сдружение "Пресклуб Варна“ – "Град, целунат от морето“, реализиран с подкрепата на Фонд "Култура“ в Община Варна, както и други интригуващи интервюта на младите кореспонденти на медията. 

По време на събитието деца и младежи ще отправят позитивни послания, ще рецитират стихове, ще демонстрират таланти в надпреварата на конкурсите "Мини Мис и Мини Мистър Пролет“ и "Мис и Мистър Пролет“ от 14.00 до 15.00 часа. Наградите ще отидат при най-позитивните и усмихнати участници в конкурсите.

Позитивната младежка улица ще изпъстри и благотворителен базар с участието на НПО, работещи с младежи със специфични потребности. 

Сред участниците в позитивната зона ще видим Социално предприятие "Няма невъзможни неща“. На техния щанд ще открием атрактивни еко продукти, шоко топки за горещ шоколад и ръчно изработени картички.

Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения към Център за социална интеграция и рехабилитация Чайка“ ще се включат с Фабрика за зелена терапия, в която се използват само рециклирани материали. 

Свое ателие в зоната ще има и Recycle Art Academy – кътче за всички, които обичат природата и творчеството. 

Част от позитивното събитие ще бъдат и три майки на деца с увреждания, които създават прекрасни творения. 

Част от Youth Street Varna Positive ще са и възпитаници на ПГ "Текстил и моден дизайн“, които ще направят демонстрации по грим и прически. 

Младежко пространство "ХамелеON“ ще увлече публиката в игра "Предприемачество за младежи“ и "Да измислим игра“, като в същото време късметлии ще спечелят награди, предоставени от "ХамелеON“. 

Събитието ще стане и сцена за кулинарни демонстрации на възпитаници от Висшето училище по мениджмънт, които ще представят уникални рецепти в часовия интервал от 17.00 до 18.00 часа. 

Икономическият университет ще се включи със свой презентационен щанд в събитието, а Висшето военноморско училище ще презентира дейността си чрез видеопроекти. 

Освен голям надуваем атракцион, в зоната за позитивни послания и проекти ще бъде поставен голям транспарант с любими на младите хора позитивни послания, техни мисли, цитати от книги и песни, който да провокира усмивки и добро настроение, да ни напомнят, че е време да излезем от тунела на страха и стреса и да пречистим сетивата и емоциите си с позитивни мисли и чувства. 

В младежкото позитивно пространство ще бъдат разположени и къщички за улични любимци, които ще бъдат предоставени на всеки, който иска да постави декорирано кашонче на място, обитавано от животинче, за което се грижи извън дома си. 

Цялостната концепция на Youth Street Varna Positive е да бъде реален аналог на виртуалната младежка улица Youth Street Varna. 

Youth Street Varna е независимо електронно информационно издание, целящо да даде приоритетно медийно пространство за изява на младите хора, полезна информация относно тяхната професионална ориентация, включване в социално значими каузи, творчески проекти, култура, спорт, създаване на позитивни новини и тийн лайф стайл.

Медията работи с изградена мрежа от кореспонденти – ученици и студенти от висшите училища в града, които имат интерес и желание да развиват своите репортерски умения и да творят. 

Повече може да научите тук: https://www.facebook.com/youthstreetvarna

https://www.youtube.com/channel/UC9XKNSe9HUIru8m1MMdKSRw/videos








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: