Поставят част от древните останки по ларгото под стъклен похлупак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:17 / 21.10.2015
2962
Част от древните находки под централния варненски булевард "Княз Борис I" ще бъдат превърнати в туристическа атракция, видя репортер на Varna24.bg.

На обособеното островче по пешеходния ринг, от където се стига до паркинга на хотел "Мусала", вече се изгражда метална конструкция, която предстои да бъде остъклена.

Стъкленият похлупак е част от проекта за облагородяването на пешеходната зона, потвърдиха от общината. В момента мястото е оградено с парапети, които след поставянето на конструкцията ще бъдат премахнати, за да могат пешеходците спокойно да наблюдават античните находки от древен Одесос, които се пазят на това място.

Още през пролетта, когато на визита в морския град бе министъра на културата Вежди Рашидов, се коментираше възможността Варна да има свой музей на открито, който да бъде изграден на мястото на т.нар. Дупка по основния пешеходен варненски булевард. 

Припомняме, че при ремонта на ларгото бяха открити невероятни археологически находки, които е редно да бъдат изложени по най-атрактивния начин, за да превърнат града в предпочитана туристическа дестинация. 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).