Поставят фигури на деца в реални размери на 10 кръстовища във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (15)
13:22 / 14.09.2016
33565
Първите 3D фигури в реален детски размер вече са монтирани, видя репортер на Varna24.bg.

Куклата Кели вече се появи на кръстовището до СОУ "Климент Охридски" и предизвика любопитството не само на малчуганите, но и на възрастните. 

Куклите Боби и Кели ще бъдат монтирани на тротоарите до 10 кръстовища във Варна. Целта е да помагат за навременно ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даване на предимство на пешеходците. Практиката, действаща в много европейски държави, показва по-отговорно и внимателно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасена по този напълно иновативен и непознат за страната ни начин.

Триизмерните фигури са част от кампанията под наслов "Пресичай безопасно с Боби и Кели", която се реализира с помощта на Община Варна и подркрепата на Дъ Пойнт Ентертейнмънт ООД и Денислава Ангелова.

Днес от 17:30ч. на площада до Паметника на загиналите приморци в Сръбско-българската война, Боби и Кели ще оживеят с игри, танци и много настроение. По време на забавната програма, децата ще се запознаят и с основните правила за безопасно пресичане и поведение на пътя.


Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).