Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поставят капсула на времето в Морската градина по повод 100 години Варна курортен град
Автор: Пламена Николова 10:02 / 27.04.2021Коментари (0)3800
© Beauty by KY
Копсула на времето ще бъде поставена във Варна по повод честването на 100 години Варна курортен град. Освен това ще бъдат брандирани и тематични шоколади и бутилки с вино, които ще бъдат пуснати в търговската мрежа в цялата страна, съобщи Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм в Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето и подробностите, относно честването на 100 години Варна като курортен град. 

"Подготвили сме богата културна и спортна програма. Извън тази програма, всички мероприятия, които ще се провеждат през тази година ще бъдат под знака на 100-годишния юбилей. Започнахме през миналата година още с реклама в социалните мрежи и в сайтове с туристическа насочена. Във всички изложения, които се провеждат предимно онлайн, участваме активно. Характерно за тази година, което правим съвместно с туроператорите, е предоставянето на безплатни ваучери за Римски терми и Археологическия музей за всички туристи, които идват за над 5 дни в града ни.

Те могат да получат своите ваучери от Туристическия информационен център и в изнесения информационен център в сурорта "Св. Св. Константин и Елена". Предвиждаме и на датата на юбилея, която е 10 юни, да направим голям концерт в Летния театър, който ще се организира с Асоциацията на вариететните артисти в България. Ще съберем вариететни артисти, които са участвали в старите заведения в комплексите, както и млади формации от варненските училища. Надяваме се да покажем приемственост, това изкуство и свързано с туризма и развитието му. 

На 9 юни ще има Бал на туризма, на който ще уважим всички, работещи в бранша, включително и по-възрастни служители, които ще бъдат наградени.

На тази дата ще бъде поставена и капсула на времето, която да бъде послание за бъдещите поколение. Мястото засега е под въпрос, но планираме да е в Морската градина, символично място, свързано с туризма. Знаем, че парка е създаден за да радва варненци и гостите на града. 

В процес на довършване сме, екип от Регионалната библиотека и от Държавна агенция Архиви, заедно с община Варна работи по албум, който обхваща целия този период от сто години, в който се събират знакови събития и обекти, които са създадени в името на туризма. Този фото албум ще бъде подаряван, ще бъде написан на два езика. Ще имаме два спектакъла, първият е със скечове от 20-те и 30-те години с ретро намек, те ще са изпълнени от артисти от кукления театър.

На 27 септември, когато е Световния ден на туризма, ще има спектакъл на Драматичния театър с постановката "Човекът от Ламанша". През цялата година ще имаме фейсбук игри. Там има много хубави награди с безплатни нощувки и вечери, билети за културни събития.

Предприехме действия за брандиране на варненски шоколади, бисквитиери и вина, които ще се разпространяват в цялата страна. Те ще бъдат използвани и във варненските заведения", разказа Соня Георгиева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: