Поставят световен рекорд на Гинес във Варна днес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 23.04.2016
1322
От 11.00 до 16.00 часа на днес ще бъде затруднен достъпът на МПС в района на Морска гара и на бул. "Приморски" в отсечката от кръговото кръстовище на пл. "Славейков" до кръстовището с ул. "Михаил Колони" във връзка с организацията за опит за поставяне на световен рекорд на Гинес във Варна. Това съобщиха организаторите на инициативата. 

Много забавления, музика и над 100 предметни награди, раздадени в томбола, очакват всички, които в Световния ден на книгата ще се запишат като българските рекордьори, участвали в най-голямата ДНК верига, съставена от хора. Припомняме, че музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев - Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовият ансамбъл на МУ-Варна ще се грижат за доброто настроение на участниците, които ще структурират веригата.
 
Първата "Книга за световни рекорди на Гинес" е издадена на 27 август 1954 година. Идеята се ражда през 50-те години на миналия век, когато сър Хю Бийвър, изпълнителен директор на пивоварна "Гинес", влиза в спор по време на лов коя е най-бързата птица за отстрел в Европа. 

След като не успява да намери информация в никой справочник, Бийвър поръчва на близнаците Норис и Рос Макуиртър да съставят книга с факти. Самата "Книга на Гинес" също е рекордьор - за шест десетилетия от нея са продадени над 134 млн. копия на 21 езика в над 100 страни по света. За 60 години в "Книгата на рекордите на Гинес" са вписани невероятен брой постижения, много от които са подобрени. 

Сред малкото неподобрени и до ден днешен рекорди е този за най-богат човек на планетата. През 1913 г. състоянието на предприемача Джон Д. Рокфелер се изчислява на около 185 млн. лири - еквивалент на днешни 114,4 млрд. лири.


Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).