Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потъна уникална атракция на Морска гара, от която падна и се удави белгийски турист
Автор: Пламена Николова 09:44 / 08.10.2019Коментари (1)10913
Корабчето "Санта Марина", което беше уникална атракция на Морска гара във Варна, е потънало вчера сутринта, научи Varna24.bg от свои източници.  

По непотвърдена информация причина за потъването на плавателният съд е повреда в една от помпите, изтласкващи водата. 

Дървеното "корито", на което са снимани кадри за филма "Конан Варварина", било използвано предимно като романтично място за нощувки и партита.

Именно там намери смъртта си 22-годишният белгийски турист, който падна зад борда след разходка по перилата на корабчето. Според записи на видеокамерите в офиса на фирмата, стопанисваща плавателния съд, младежът е празнувал заедно с приятели и всички са били под въздействието на алкохол и наркотици. Младежът решил да се поразходи по перилата към носа на кораба, но паднал, ударил главата си в бетона на кея, а от там паднал и във водата в безсъзнание. Едва след около десетина минути хора от групата установили липсата му и започнали да го търсят, а по-късно подали и сигнал в полицията. Припомняме, че туристът беше намерен удавен на следващия ден, а според аутопсията причина за смъртта му е вода в белите дробове. 

Запознати със случая коментираха, че по това време нито една камера на Морска гара не е работела, а видеозаписите са предоставени на разследващите от фирмата, стопанисваща "Санта Марина". Два дни по-късно е било възстановено видеонаблюдението в зоната. 

На борда на "Санта Марина" при потъването й не е имало хора, няма пострадали при инцидента, увериха работещи на Морска гара. Вчера са положени неимоверни усилия за изваждането на плавателния съд.

Свидетели на акцията коментираха за медията ни, че подобна атракция би трябвало да е експонирана и да е истинска сензация за туристите, предвид факта, че голяма част от инвентара от хитовата продукция "Конан Варварина", е била на "Санта Марина". Не е ясно дали след изваждането на кораба той ще бъде възстановен и отново използван за туристически цели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.10.2019 г.
+1
 
 
Запознати със случая коментираха, че по това време нито една камера на Морска гара не е работела, а видеозаписите са предоставени на разследващите от фирмата, стопанисваща "Санта Марина". Два дни по-късно е било възстановено видеонаблюдението в зоната. ..... Важно е че милионите за видеонаблюдение са освоени ( бе какво са 9-10 милиона)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: