Потърпевша от подкупния доктор: Д-р Свраков действа по изпитана схема

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:21 / 23.10.2009
7581
Това със сигурност не е първият случай, когато доктор Петър Свраков иска пари от пациентите си, разкри варненка, която е раждала при лекаря и чието име екипът ни прие да не огласява по нейна молба. Тя разказа, че се е сблъскала със същата корупционна схема, която бе разкрита от Икономическата полиция. Оказа се че и поисканата сума е същата - 400 лв., въпреки че жената, която ни сподели своята история, е родила преди 6 години.

Тръгнах на консултации при д-р Свраков в края на седмия или началото на осмия месец от бременността си. Препоръча ми го колежка. Още при първия преглед обаче той по заобиколен път ни обясни, че родилката трябва да се отблагодари за лекарските грижи. Схемата бе поднесена деликатно, а не в прав текст, но на втория преглед докторът уточни сумата, обясни варненката. По думите й д-р Свраков водел разговорите за финансовата благодарност не с нея, а със съпруга й, при това на четири очи. И отблагодаряването става на четири очи - парите се дават не в болницата, а в частния кабинет на лекаря. След раждането и изписването от АГ отделението, когато дойде ред за свалянето на конците, лекарят си получи парите в плик, както и поиска. Същата практика е била прилагана и при други мои познати. Темата с парите при всички от случаите, за които знам, се обсъжда със съпрузите, а не с родилките. Дори знам за позната, която поради финансовите си затруднения е отказала да плати на д-р Свраков и не е получила адекватна медицинска грижа въпреки здравословните си проблеми, сподели нашата читателка. Наясно съм, че с подкупа от 400 лв. семейството ми е подпомогнало едно престъпление, но само така можеш да получиш нормални лекарски грижи. Това е нещо като неизбежна самоотбрана, иначе не можеш да си сигурен, че жена ти и детето ти ще си тръгнат живи и здрави от болницата, изтъкна още тя. Именно заради исканите подкупи за второто си раждане тя предпочела да отиде в частна клиника.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
29.06.2011 Подкупен доктор се прости с медицината
14.04.2010 Осъден за подкуп акушер обжалва присъда
26.10.2009 Акушерът Д-р Петър Свраков отрече да е изнудвал родилката
23.10.2009 Корупцията в болниците не е прецедент, смята специалист
23.10.2009 Задържаният с подкуп лекар е бил пуснат под гаранция
23.10.2009 Задържаха лекар, взел 400 лева подкуп
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).