Потърсиха съдействието на депутат за изграждането на нова църква и метох във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 11.02.2019
2975
Граждани потърсиха съдействието на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова за изграждането на нов православен храм и метох към манастира "Рождество на пресвета Богородица" във Варна.

От църковното настоятелство на манастира, построен преди около 25 години в местността Сотира, алармираха и за необходимостта да се изгради подпорна стена в имота, който попада в зона с констатирани свличания вследствие на ерозионни процеси. "Имаме готов проект за укрепването, за който събираме средства. На добрата воля на дарители разчитаме и за строителството на женски метох, за който вече сме във фаза на инвестиционно проектиране", обясни отец Димитър.

Миряни споделиха с варненския депутат и идеята за изграждането на малка църква между улиците "Феликс Каниц", "Любен Каравелов" и "Цани Гинчев" в морската столица. Православният храм ще носи името "Св. Иван Рилски". "След години усилия и с безкористната помощ на специалисти за архитектурния проект вече разполагаме с разрешение за строеж и търсим средства за градежа на църквата", разказаха инициаторите.

Нели Петрова подкрепи каузите и разясни възможностите чрез дирекция "Вероизповедания" да се финансират ремонти и строителство на храмове.

В рамките на приемния ден на народния представител бяха поставени и въпроси, свързани с имотни казуси. Коментиран бе също проблемът с "ало измамите", чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).