Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на 7 наркодилъри от ромската махала във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 20.10.2009Коментари (0)606
© Varna24.bg
7 от дилърите, задържани при специализирани полицейски акции във Варна през последните две седмици ще продължат да пребивават в ареста, след като днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди първоначалните мерки „задържане под стража", определени от Варненския окръжен съд. Всеки един от седмината задържани на възраст от 21 до 45 години се разследва по Досъдебно производство на Първо РПУ на ОД МВР във Варна за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, а някои от тях и за притежание на различни видове дрога. В следствения арест до приключване на разследването ще останат Йосиф Ос., Стефан Ат., Филип Мих., Богомил Ган., Лоренцо Ст.,, Емилия Дан., и Алдин Ен..

Пресслужбата на съда припомня, че от тази група първи в ареста попадна Емилия Дан., сочена за организатор и ръководител на група за наркоразпространение. Тя вече има ефективно изтърпяна присъда за същото престъпление. Заедно с нея, но с по-леки мерки за неотклонение „домашен арест" на 9-ти октомври бяха задържани семейство Десислава и Александър Ат.. У всеки един от тях полицаите открили различни количества хероин. Разследващите установили, че към организираната от Емилия група принадлежи и Алдин Ен, който ВОС задържа под стража на 14 октомври.

В началото на миналата седмица първоинстанционният съд определи най-тежките процесуални мерки за принуда спрямо Йосиф Ос., Стефан Ат., Филип Мих. и за сина му Радослав, за Богомил Ган. и за Лоренцо Ст. Според разследващите тази групировка била конкурент на групата, ръководена от Емилия Дан.

Днес Варненския апелативен съд потвърди законосъобразността на първоначалния арест на всеки един от седмината. Съдът потвърди изводите на ВОС, които се основават на събраните в хода на разследването веществени доказателства, гласни, писмени свидетелства и други материали. Всички те по категоричен начин обосновават предположението, че всеки един от членовете на двете конкурентни групировки се е занимавал с разпространение на дрога. Открит бил и тефтер, на групата, ръководена от Лоренцо, където се водил точен отчет на количествата предназначени за продажба, както и отчет на парите, събрани от търговията с хероин. Повечето от задържаните активно разпространявали дрога от 5-6 години и вече са били осъждани за притежание или разпространение на наркотици. Престъпленията, за които се разследват са тежки по смисъла на закона. И тази съдебна инстанция стигна до извода, че ако са с по-леки мерки за неотклонение всеки един от седмината може да извърши друго престъпление или да се опита да се укрие от наказателно преследване.

Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: