Потвърдиха ареста на Бейтула, убил 23-годишния Ники на АМ "Хемус"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 22.11.2016
3847
Бейтула Исмаил, обвинен за това, че през лятото на тази година е причинил по непредпазливост на пътя смъртта на 23-годишния Никола Терзиев ще продължи да пребивава в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна днес потвърди определение на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което на обвиняемия е било отказано изменението на процесуалната мярка за принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че пътно транспортното произшествие е станало на 28 август т.г. на автомагистрала "Хемус" край Варна. Терзиев е управлявал служебен автомобил. При сблъсъка между двете возила, колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото на младия мъж, който починал от остра кръвозагуба. Комплексната медицинска и автотехническа експертиза е установила по-късно, че загиналият мъж се е движил с около 90 км/час. Експертите са стигнали до заключение, че Исмаил е карал със скорост между 140 и 170 км/час. За смърт на пътя, причинена по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор. 

Втората съдебна инстанция днес за първи път се занимава с въпросите за законността на задържането под стража на обвиняемия. Апелативната инстанция потвърди изводите на ВОС за наличието на обосновано предположение, че Бейтула Исмаил е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Събраните в хода на разследването множество свидетелски показания и самопризнанията на обвиняемия се потвърждават и от комплексната медицинска - автотехническата експертиза.

И този съд намира, че няма опасност Исмаил да се укрие от наказателно преследване, но са реални основанията за извода, че може да извърши престъпление. Аргументите за това твърдение се намират в съдебната биография на обвиняемия. През 2010 година той е ударил жена на пешеходна пътека, която е починала по-късно. Исмаил е подписал споразумение с прокуратурата за условна присъда 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. Реабилитацията за това деяние е настъпила през февруари 2014 година. Днес съдът обърна внимание на факта, че няколко месеца след настъпилата реабилитация Бейтула отново е нарушил ЗДП, като е допуснал нарушения за управление с превишена скорост и без свидетелство за управление. Съдът коментира, че въпреки изтърпяната присъда и административните наказания, Исмаил демонстрира трайно незачитане на ЗДП.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на задържането под стража на Бейтула Исмаил, обвинен затова, че е през лятото на тази година е причинил по непредпазливост на автомагистрала "Хемус" смъртта на 23-годишен мъж не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
09.11.2018 Анелия Терзиева: Никоя майка няма да тръгне да печели от смъртта на детето си, това е гнусно! Как изчислиха мъката ни на 20 000 лв?
06.11.2018 Върховният съд потвърди ефективната присъда на убиеца на Ники
29.08.2018 Майката на Ники две години след смъртта му: Убийството му е с благословията на държавата!
15.06.2018 Майката на Ники: Настоявам в закона да се въведе терминът "пътно
убийство"!
02.04.2018 Апелативен съд потвърди: Пет години и половина затвор за убиеца на 23-годишния Ники Терзиев
09.02.2018 Майката на Ники: И съдийките в залата плакаха за сина ми
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).