Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на Радослав, майка му също остава заключена в дома си
Автор: Екип Varna24.bg 13:37 / 10.12.2019Коментари (0)1306
©
Радослав А., привлечен към наказателна отговорност затова, че в периода 15-27 ноември тази година във Варна, в съучастие с майка си Юлия М. като съизвършител, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества екстази с тегло 6.19 гр., амфетаминопроизводни с тегло 264.40гр., марихуана с тегло 239.06 грама, и разпространили на различни дати на две лица забранените от закона вещества ще търпят определените им от Окръжен съд – Варна мерки за неотклонение. Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Радослав и остави без уважение частния протест на прокуратурата срещу определения "домашен арест“ на майка му Юлия.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Радослав е в ареста от 30 ноември 2019 година, след като при извършените действия по разследването в дома, в който живеят с майката си са били намерени различните наркотични вещества. Освен в съучастие, двамата са обвинени и затова, че деянието е извършено продължително време. Първата съдебна инстанция определи майката на Радослав да търпи "домашен арест“.

29-годишният Радослав е осъждан, включително за същото престъпление. Състав на Варненския окръжен съд със свое определение му е взел мярка за неотклонение“ Задържане под стража“. За майка му съдът е определил мярка за неотклонение "Домашен арест“.

Днес в две съдебни заседания Варненският апелативен съд потвърди всички изводи на ОС – Варна, с които са били определени първоначалните мерки за неотклонение на двамата. Събраните в хода на следствените действия доказателства, гласните свидетелства и иззетите наркотични вещества обосновават предположението, че Радослав и Юлия са съпричастни към притежанието и разпространението на наркотичните вещества. Безспорно престъплението, в което са обвинени е с висока обществена опасност, тежко по смисъла на закона, а наказанието за него е "лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

И втората съдебна инстанция споделя заключението, че съвсем реална е опасността Радослав да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Съдът цени обстоятелството, че той е бил осъждан за идентично престъпления, а намерените в дома му наркотични вещества са в значително количество и разнородни по вид. Нещо повече. Откритите и иззети наркотични вещества са били разпределени по дози, открили са две везни и голям брой празни пликчета, приготвени за оразмеряване на дозите, все обстоятелства, които свидетелстват за нееднократност в разпространяването на забранените от закона вещества.

Апелативният съд във Варна сподели и основанията на първата съдебна инстанция за определяне на втората по тежест мярка за процесуална принуда "домашен арест“ спрямо Юлия М.

Определенията, с които съдът потвърди първоначалното задържане под стража на Радослав А. и домашния арест на майка му Юлия М., разследвани затова, че в съучастие притежавали значително количество различни по вид наркотични вещества, които разпространили на две лица са окончателни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: