Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на двамата младежи, задържани за побоя над студенти
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 30.03.2011Коментари (0)1550
© Varna24.bg
21-годишните Васил Петров и Ангел Истатков, разследвани за тежкия побой над трима студенти, извършен в неделя, 27 март 2011 година в района на "Червения площад" във Варна, ще продължат да пребивават в ареста. Днес Варненският окръжен съд остави без уважение молбите на адвокатите им за изменение в по-леки на мерките им за неотклонение. В края на миналата седмица Районният съд във Варна определи първоначален арест за всеки един от двамата младежи. Те са привлечени като обвиняеми затова, че са причинили телесни повреди на тримата студенти. Най-тежко пострадалият от тях, 19-годишният Манол Марков от Бургас е с тежка черепно-мозъчна травма, но след като беше няколко дни в кома, състоянието му, според лекуващите лекари е започнало бавно да се подобрява.

След като се запозна с материалите по досъдебното производство, днес ВОС потвърди изводите на първата съдебна инстанция, според които събраните в хода на разследването гласни, писмени и други доказателства обосновават предположението, че както Васил, така и Антон са автори на престъплението, за което се разследват. Този правен извод съдът прави въз основа на свидетелските показания на двама от пострадалите студенти, както и на други лица, дали показания в хода на следствените действия. Извършителите на побоя са били и разпознати от тях. Все още не е разпитан най-тежко пострадалият Манол. Въззивната инстанция се съгласи с твърденията на защитата, че няма нито едно доказателство, което да сочи, че Васил или Антон може да се укрият от наказателно преследване. Съдът обаче не сподели техния извод, че няма опасност да извършат други престъпления. Въпреки, че Васил е с чисто съдебно минало, ще остане в ареста, заради бруталността, с която е бил извършен побоят. Този факт води съдебния състав към заключението, че младежът може да извърши друго престъпление. Същият извод се отнася и до Антон, който има натрупана съдебна биография с две влезли в сила присъди, едната от които отново за причинена телесна повреда по хулигански подбуди.

Определенията на Варненския окръжен съд, с които бе потвърден първоначалният арест на Васил Петров и Ангел Истатков, разследвани за бруталния побой над трима студенти са окончателни и не подлежат на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 10
22.11.2011 »
01.04.2011 »
30.03.2011 »
25.03.2011 »
25.03.2011 »
24.03.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: