Потвърдиха ареста на мъжа, подпалил апартамент на ромско семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 29.07.2008
651
Петър Петков, обвинен, че умишлено е запалил тавана на ул."Тодор Влайков"№51 във Варна, при който пострада семейство с две малки деца ще остане в ареста, след като днес Варненският апелативен съд потвърди първоначалния му арест, определен от Окръжния съд във Варна в края на миналата седмица.

Втората съдебна инстанция определи като правилни и законосъобразни изводите на ВОС, които са въз основа на събраните в хода на разследването доказателства. 26 годишният Петков е обвиняем по дознание на ОДП Варна за палежа на таванско помещение, където живеело семейството на Ангел Демиров, със съпругата и с двете им малолетни деца, на 8 и на 2 година. Огънят лумнал в 1,30 часа след полунощ на 23 юли тази година и сериозно е застрашил живото на цялото семейство. Ангел е със 70% изгаряне, съпругата му със 64%, а двете деца са обгорени от 15 до 21 %.

И според апелативния съд събраните гласни и други доказателства са противоречиви и не дават все още категоричен отговор на въпроса дали Петков е пряк извършител на палежа или го е организирал. Независимо от това обстоятелство обаче, съдът цени събраните доказателствени средства и въз основа на тях стига до обоснован извод, че Петър е съпричастен към палежа. Освен преките гласни доказателства по делото има и косвени данни за авторството на деянието. Всички възникнали въпроси трябва да бъдат изяснени в хода на досъдебното производство. Независимо от съдебната реабилитация на Петков и чистото съдебно минало, Петър ще остане в ареста заради високата степен на обществена опасност на престъплението, начина по който е извършен палежа, както и обстоятелството, че е бил застрашен животът на 4-ма души сред които малки деца.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
26.10.2009 Вещи лица си противоречат за палеж
04.06.2009 Назначиха нова психиатрична експертиза на подпалвач
23.02.2009 2000 лева парична гаранция за обвинен в палеж
11.11.2008 Потвърдиха ареста на обвинен за палежа на ул."Тодор Влайков" във Варна
23.07.2008 Състоянието на пострадалите съпрузи е критично
23.07.2008 Къщата в ромската махала е подпалена умишлено
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).