Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха домашния арест на подкупен полицай от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 08.06.2022Коментари (0)1681
© Виждам те КАТ-Варна
Апелативен съд – Варна потвърди домашния арест на служител на МВР, обвинен в корупция. Мярката за неотклонение на Пламен Н. е била променена от "задържане под стража“ във втората по тежест – домашен арест - от Варненския окръжен съд. Прокуратурата протестира пред въззивната инстанция, съобщиха от пресслужбата на апелативния съд.

Припомняме, че двама полицейски служители бяха обвинени в получаване на подкуп при пътни проверки. Пламен Н. и колегата му били задържани при специализирана операция на 14 април. Повдигнато им е обвинение, че като служители на МВР са приели неследваща се облага, за да не извършат действие по служба – съставяне на акт.

Представителят на Апелативната прокуратура заяви, че тезата на държавното обвинение за съпричастността на обвиняемия към деянието не е разколебана. Това, че служителят е временно отстранен от длъжност не отменя опасността той да извърши престъпление. Данните от специалните разузнавателни средства насочват към нови свидетели, които подлежат на разпит и върху тях полицейският служител би могъл да окаже влияние.

Защитата на Пламен Н. отново оспори правната квалификация на повдигнатото обвинение. Адвокатът е категоричен, че доверителят му не е имал правомощия да съставя акт за установяване на административно нарушение. Няма никакви доказателства, че Пламен би се укрил при по-лека мярка, тъй като е семеен, с две малки деца, от 3 години работи в МВР.

Варненският апелативен съд намери протестът на прокуратурата за неоснователен. И към настоящия момент у съда може да възникне изискваното от закона предположение за съпричастност на обвиняемия към вмененото му във вина деяние. Това е видно от събраните доказателства. Няма данни за риск от укриване. Въззивната инстанция е солидарна с извода на Варненския окръжен съд, че опасността служителят да извърши престъпление вече не е в такава степен, която да обоснове задържането му под стража. Затова и настоящият съдебен състав прие, че мярката за неотклонение правилно е била изменена. Домашният арест би осуетил всяка, дори хипотетична опасност, от осъществяване на престъпление.

С тези аргументи Апелативен съд – Варна потвърди определението на Варненския окръжен съд, с което е била изменена мярката на Пламен Н. от "задържане под стража“ в "домашен арест“.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Снимка от задържането на корумпираните полицаи беше публикувана в групата Виждам те КАТ-ВАРНА.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: