Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха присъдата на Веселин Чифудов, убил преди 2 години приятелката си
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 08.12.2016Коментари (0)835
© Монитор
Варненският апелативен съд потвърди изцяло 23-годишна присъда на Окръжен съд Шумен (ОС-Шумен), произнесена спрямо Веселин Чифудов затова, че през лятото на 2014 г. в Шумен, с особена жестокост умишлено убил Небаат Ефраимова. 

Втората съдебна инстанция е приела, че присъдените общо 372 хиляди лева обещетения за причинените неимуществени вреди на близките на убитата жена са справедливи по своя размер.

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че 34 годишният подсъдим убил Небаат, с която били в близки интимни отношения. Убийството е станало в квартира на ул. "Ален мак" в Шумен. Ден преди това двамата имали уговорена среща по случай рождения ден на Веселин, но пострадалата не се появила. Едва в 03 часа след полунощ на 11-ти август двамата се събрали в квартирата, правили секс, след което се скарали. Жената била убита с кухненски нож. Според експертизите, по жертвата са нанесени 13 удара с особена жестокост, като три от тях били фатални, тъй като разкъсали трахеята и шийни прешлени. Осъзнавайки какво е извършил Чифудов споделил с приятели по телефона, взел 100 лв. от дядо си, качил се на автобус и избягал в Турция с намерение да се укрие. 

Три дни по-късно се предал на турските власти и близо година прекарал в местен затвор до екстрадирането му в България.
В мотивите, с които потвърждава 23 годишната присъда, Варненският апелативен съд определякато неоснователнооплакването на Чифудов за явна несправедливост на наложеното наказание. Интимната връзка между двамата е била в продължение на около две години. Подсъдимият е знаел, че тя е омъжена, осигурявал йе квартира и средства, въпрекичестите пререкания. Дори когато се е преместил да работи в Бургас, Веселин е пътувал непрекъснато до Шумен, за да се вижда с Небаат.И според този съд умисълът за извършване на деянието е инцидентен и е възникнал след интимния контакт. 

Убийството е било извършено с особена жестокост, а жертвата е осъзнавала какво се случва. Като непосредствена причина за смъртта експертите са посочили остра следкръвоизливна анемия.

Втората съдебна инстанция преценява, че ОС-Шуменправилно е определил като най-подходящ "доживотен затвор", но по силата на процедурата, по която е гледано делото, наказанието е било редуцирано около средния размер - 23 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, което засяга изключителното човешко благо - живота и е съобразена сособената жестокост на извършването. Въззивната инстанция намира, че определеното наказание 23 години лишаване от свобода ще въздейства възпитателно и ще има своята възпираща и предупреждаваща обществото роля.

Решението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава изцяло 23 годишната присъда на Веселин Чифудов, убил преди две години в Шумен, умишленои с особена жестокост Небаат Ефраимова подлежи на протест или жалба пред ВКС в 15 дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: