Потвърдиха първоначалния арест на мъжа, направил опит да убие бившата си

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
12:31 / 04.06.2019
2380
Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Нилгин А., който преди 12 дни в околностите на Шумен направил опит да убие бившата си съпруга. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу определената от Окръжен съд – Шумен най-тежка мярка за процесуална принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Нилгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя била подала втора жалба за домашно насилие срещу него. На 22 май жената пътувала към работа в автомобила на свой колега. Нилгин принудил водача на автомобила да спре, извадил оръжие и стрелял в главата на бившата си жена. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Животът на 26-годишната Нурсел, в чиято глава са попаднали две сачми е бил спасен в болницата.

30-годишният Нилгин е привлечен като обвиняем за опит за убийство извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Съставът на Варненският апелативен съд днес сподели като правилни, законосъобразни и обосновани всички аргументи на първата съдебна инстанция, която е определила първоначалния арест. Събраните в хода на следствените действия доказателства и материали, както и пълните самопризнания на обвиняемия обосновават категорично предположението, че Нилгин е извършител на тежкото престъпление.

Високата санкция на закона и съдебното минало на обвиняемия, независимо от пълното съдействие, което е оказал на разследващите, са основание да бъде споделен и извода, че е реална опасността ако търпи по-лека мярка за неотклонение Нилгин да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава първоначалната мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, взета спрямо Нилгин А., направил опит да убие бившата си съпруга, в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).