Потвърдиха задържането под стража на мъж, продавал наркотици от дома, в който отглежда 4-те си деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:28 / 15.01.2019
1812
Състав на Апелативен съд – Варна уважи протеста на Окръжна прокуратура и отмени определение на ОС – Варна от миналата седмица, с което е била изменена от "задържане под стража“ в "домашен арест“ мярката за неотклонение на Али А., разследван за наркоразпространение. Припомняме, чуе мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 4 ноември миналата година затова, че държал, за да разпространява значително количество високо рискови наркотични вещества – 320гр. марихуана и 1.95гр. амфитаминопроизводни.

 Въззивната апелативна инстанция сподели изводите на ОС – Варна, че и в настоящия етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че Али А. е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко, умишлено по смисъла закона. В материалите по делото има данни, че обвиняемият е претърпял оперативна интервенция, но никъде в медицинската документация не е посочено, че той не може да се възстанови в условията на следствения арест.

Варненският апелативен съд цени събраните доказателства, според които Али А. е продавал дрогата продължително време от дома си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца. Обвиняемият имал връзки с криминално проявени лица, а разпространявал забранените от закона вещества и на непълнолетни. Али нямал никакви други легални доходи, извън тези които получавал вследствие на престъпната дейност. Обвиняемият е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки, че е реабилитиран по право съдът намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се отменя "домашния арест“ и се потвърждава задържането под стража на Али А., разследван за притежание на голямо количество марихуана и амфетамини, предназначени за разпространение е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).