Повечето родители във Варна се обявиха за видеонаблюдение в детските ясли

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:34 / 27.03.2018
1833
Повечето родители във Варна са за поставянето на видеонаблюдение в детските градини и ясли, сочат резултатите от проведената анкета. Това обаче се оказало труден правен казус, а и психолозите са на мнение, че не е добре за децата, коментира за Varna24.bg Лилия Христова, началник на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. 

735 родители на деца, приети в детския ясли на територията на община Варна, се включиха в анкета, с цел проучване на нагласите за видеонаблюдение. Анкетата бе организирана от дирекция "Здравеопазване“ към Община Варна. В отговор на първия въпрос: "Как оценявате взаимодействието между Вас и и екипа на яслената група в детската ясла – при прием на детето“ - 95% са отговорили  "удовлетворява ме“; 4% - "частично ме удовлетворява“ и 1% - "не ме удовлетворява“.  На втория въпрос "Според Вас екипът на яслената група проявяват ли индивидуален подход и разбиране към нуждите на Вашето дете?“ -  85% отговарят с "да“; 2% - "Не“, и 13%  -  "не мога да преценя“. 

На третото запитване родителите е трябвало да подредят по степен на важност характеристиките на възпитателната среда в детската ясла. Резултатите са следните: На първо място по значимост според тях е "екипът на яслената група да проявява индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на детето“;  На второ място по важност родителите са поставили: "Взаимодействие между екипа на яслената група и всички родители“; На трето място е: "Професионална помощ при решаване на проблеми, свързани с възпитанието и отглеждането на децата“; Следва "Осъществяване на строго сутрешно медицинско наблюдение при приема на децата“; На последните места са отговорите "Осигуряване на безопасна среда за отглеждане, възпитание и обучение на децата“ и "Осигуряване на добра и съвременна материално-техническа база“.  

На въпроса: "Моля да изразите Вашето мнение, относно необходимостта от въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи“ - 55% от анкетираните са съгласни с поставянето на видеонаблюдение; 25% са против; 19%  - не могат да преценят и 1% не са отговорили. На запитването "Наблюдава ли се промяна в емоционалното поведение на Вашето дете“ – 83% от анкетираните родители са отговорили -  "Да, положителна промяна“; 9% - "Няма промяна“; 1% са отговорили, че промяната е отрицателна, 3% не са отговорили, а 4% са посочили друг отговор. 

По-голям процент от участниците  в проучването – 77%, са от женски пол, като 63 % са на възраст между 25 – 30 години, а  30% са между 36-45 години, съобщиха от дирекция "Здравеопазване" към Община Варна. 

Повече за анкетата и резултатите от нея вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).