Появи се майката на подхвърленото във Варна бебе

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 09.11.2016
3302
Появи се майката на подхвърленото във Варна бебе. Това научи в. "Черно море" от Анна Конукова, шеф на Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна. Жената е с лека умствена изостаналост. Пред полицията тя дала противоречиви обяснения, че оставила за малко детето си, после се е заблудила в града и забравила за него. Почти сме сигурни, че тя е биологичната майка, но за всеки случай от детето са взети проби за ДНК анализ, като резултатите се очакват до дни, каза още Конукова. На този етап жената не е изявила желание да си отглежда бебето.

На този етап детето не може да бъде настанено в приемно семейство, тъй като все още няма акт за раждане и ЕГН. След проведените проучвания се е оказало, че е родено в Германия, без да е регистрирано в тамошните регистри. По тази причина от българска страна трябва да се предприемат постъпки за издаване на акт за раждане и ЕГН. Без тях то не може да бъде легализирано като гражданин и да се възползва от придобивките на социалната и здравната ни система, каза още Конукова.

Ще припомним, че бебето бе намерено подхвърлено на 24 юни на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. "Владислав Варненчик". То бе откарано веднага за преглед с линейка на "Бърза помощ" и още същия ден предадено на социалните служби. След това бе настанено в Дома за медикосоциални грижи във "Виница".

Засега го наричат Енчо, тъй като бе намерено на Еньов ден, и по силата на календара е преценено, че би следвало да се кръсти Йоан. Това е само временно, докато детето получи ЕГН и официално име.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
07.11.2017 Малкият Енчо-Рамадан вече си има дом и семейство
21.09.2017 Добрата новина: Сладурът Енчо-Рамадан скоро ще има семейство!
26.05.2017 Помните ли сладура Енчо? Още няма ЕГН и шанс за осиновяване
09.02.2017 Драмата е пълна: Енчо се оказа Рамадан! Майка му изоставила друго свое дете в чужбина
01.02.2017 Доказват с ДНК проба родството между майката и подхвърленото бебе във Варна
31.08.2016 Настаниха подхвърленото във Варна бебе в приемно семейство
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).