Появи се нова гора край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:31 / 12.03.2021
5419
На 07.03.2021 над 150 души от екипа на Dentaprime и техните семейства засадиха гора с 2000 дръвчета от сорта бяла акация в село Падина край Варна. В екокампанията се включиха също местни жители, кметовете на община Девня и село Падина, както и пациенти на клиниката от Германия и Швейцария. 

Неделната акция беше част от мащабната кауза #GreenSmile на клиниката, имаща за цел постигането на пълна климатична неутралност. Специален гост на събитието беше д-р Рихард Щорхас - един от пионерите в органичното производство и защитата на околната среда в Германия и главен консултант по проекта #GreenSmile. С негова помощ и с подкрепата на местните общини, екипът на най-голямата и модерна дентална клиника в Европа планира залесяване на 100 000 кв. м. угарна площ всяка година. Това постепенно ще компенсира емисиите въглероден диоксид, произведени във връзка с цялостната дейност на медицинската институция. 

Ясно заявената позиция на клиниката намира израз в редица положени усилия за опазване на околната среда. Новият център за лечения вече се захранва от соларни панели, пълната дигитализация на процесите спестява тонове ненужна хартия, а ръководният екип насърчава придвижването на екипа с електромобили чрез станции за безплатно зареждане на работното място. В близост до новозасадената площ, се намира и първата Dentaprime гора с допълнителни 500 дръвчета, засадени по-рано тази година. 

Към момента, екипът на клиниката има 100-годишен план за развитието на каузата #GreenSmile. Освен редовното залесяване на нова площ, те планират и насърчаване поставянето на пчелни кошери в близост. След амортизиране на дръчетата от гледна точка абсорбирането на въглероден диоксид (около 50 години след засаждане), те ще бъдат предоставени само и единствено за производството на мебели, а на мястото им ще бъдат засадени млади такива.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).