Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поздрави от цял свят за 30-годишнината на "Откритие"
Автор: Екип на Varna24.bg 08:30 / 19.06.2021Коментари (0)1508
©
В своята 30-годишнина Международният музикален фестивал "Откритие“ се връща назад, за да си припомни важни моменти в неговата история. Изпълнители и автори на песни от цял свят изпращат своите поздрави за юбилея на фестивала, с който те си спомнят Варна и България.

Спомените на участници и гости във фестивала са интересни за неговата история и мястото му в музикалния живот в страната. За всички чужди гости той е възможност да се запознаят с България.

"Спомням си, че след като се класирах втори и спечелих телевизионния вот на зрителите на Малтийския песенен фестивал, аз и Джули веднага се сдобихме с право на участие в този престижен фестивал. Това беше първото ни международни участие. Спечелихме второ място в конкурса за изпълнители. Това беше старт за нашата международна кариера и начало на приятелството ни с Доно Цветков, когото и до днес считам за един от най-добрите ми приятели в музикалния свят“, казва малтийският изпълнител Лудвиг Галеа, звезда на сцената на мюзикъла. Той е гостувал на "Откритие“ самостоятелно и в дует с ДжулиЗахра, с която става известен в дуета "Джули и Лудвиг“, представял е страната си на "Евровизия“ и в много други международни фестивали.

"Участвала съм в "Откритие“ няколко пъти“, винаги с удоволствие заради високото ниво на фестивала, гостоприемността и приятелството. Създадох си много приятелства на фестивала, заради което съм щастлива“, казва турската композиторка Мине Муджур.

"Толкова много години отстояване на качество, морал в музиката и висок критерий на най-големия международен форум за забавна музика, останал в България.И през тези толкова много години "Откритие“ оцеля, въпреки трудното развитие на всичко, свързано с българската култура.В основата на това стои едно име – на един тих, скромен, но безумно талантлив музикант и ръководител, но най-вече добър човек.За мен Доно Цветков е като бялата лястовица на Йовков – вечно я търсим, знаем, че я има и със символиката си ни носи мечти за по-добро. Хора, съхранили тези добродетели, са на изчезване. Такъв е Доно за културния живот във Варна и в страната ни“, казва Веселин Маринов, който някога участва в "Откритие“ като рок музикан
©
т.

"Имам прекрасни спомени от фестивала. С удоволствие идвах във Варна и се наслаждавах на прекрасните песни и изпълнители, на прекрасната България“, казва композиторът Виктор Бабарикин, диригент на Президетския оркестър на Беларус.

"Участвал съм във фестивала като изпълнител и като гост, надявам се да се върна възможно най-скоро, защото имам фантастични спомени от фестивала“, казва италианският изпълнител Лука Сепе, когото знаем и от сцената на фестивала "Сн-Ремо".

"Имам прекрасни спомени. Обожавам града, с неговата крайбрежна алея и прекрасни хора“, спомня си изпълнителят от Азербайджан Риад Абдул.

Всички видео поздрави са достъпни в YouTube канала на "Откритие“. Там можете да видите още какво казват Деси Добрева, Петя Буюклиева, Б.Т.Р., Искрен Пецов, Гуерино Папа (Италия), Александра и Константин (Беларус), Юлия Руцкая (Киргизстан) и други.

Юбилейният концерт за 30-годишнината на "Откритие“ ще се състои на 21 юни в Градската художествена галерия. Концертът се осъществява с подкрепата на Фонд "Култура“ на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: