Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поздрави от цял свят за юбилея на Международния балетен конкурс във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 08.07.2014Коментари (0)598
©
От 15 до 30 юли в емблематичния Летен театър на Варна първото в света балетно състезание ще отпразнува 50 години от създаването си с бляскаво издание, в присъствието на едни от най-големите световни звезди на танца. Поздрави за юбилея на Международния балетен конкурс Варна започнаха да пристигат от цял свят.

Организаторите от Фондация "Международен балетен конкурс Варна" получиха поздравления и пожелания за успех и процъфтяване от Международната федерация на балетните конкурси.

"Преди 50 години благодарение на Варна в света се появи творческо състезание за балетни артисти, което откри цяло съзвездие от ярки имена в изпълнителското изкуство и хореографията във втората половина на ХХ и началото на ХХІ век - се казва в писмото. - Приносът на вашия конкурс за съхранението и развитието на изкуството на класическия и съвременния танц е огромен! В тези тържествени дни трябва непременно да отдадем дължимото на удивителния човек Емил Димитров, който отдаде целия си живот, душа и сърце на своето любимо дете - Международния балетен конкурс, а също и в създаването на Международната федерация на балетните конкурси. Желаем Международния балетен конкурс във Варна още дълги години да продължава да открива нови имена на блестящи изпълнители и да радва любителите и поклонниците на прекрасното изкуство на класическия танц!" Писмото е подписано от Сергей Усанов - генерален директор на Международната федерация на балетните конкурси, заслужил деятел на изкуството на Русия и заслужил деятел на културата на Полша.

Председател на журито на юбилейната Балетна олимпиада ще е единственият носител на Голямата награда от Варна Владимир Василиев /Русия/. В журито ще бъдат лауреати от конкурса и световни знаменитости на танца като Йоко Моришита /Япония/, Максимилиано Гера /Аржентина/, акад. Красимира Колдамова и доц. Бисер Деянов /България/.

По традиция в дните на конкурса във Варна ще се проведе Международната лятна балетна академия - безценен шанс за младите артисти да научат тънкостите на изкуството от най-големите майстори на танца от Русия, Куба, Корея, САЩ и България.

Конкурсът се организира от фондация "Международен балетен конкурс Варна".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Абитуриентски балове
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: