Позеленял общински басейн притесни родители, от "Делфини" вече били взели мерки

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:08 / 24.06.2019
10029
Читател на Varna24.bg сподели притеснението си, че водата в общинския плувен басейн "Делфини“ в ж.к. "Възраждане" е зелена от седмици и мирише на блато. 

"Вероятно има повреда в пречиствателната система или някой не си върши работата по обработката на водата с препарати. Басейнът се посещава ежедневно от много деца. Може да пламне зараза", написа варненецът до редакцията ни. 

По този повод репортер на Varna24.bg се свърза с Веселина Люцканова, организатор на ПБ "Делфини“. Тя обясни за медията ни, че вече са взети мерки и няма повод за безпокойство.

"За днес беше предвидено водата да се източи и басейнът да се напълни наново. Точно затова днес обектът е затворен, а служители почистват старателно плочки и фуги. Случва се понякога водата, подавана от пречиствателната ни станция, да добие такъв цвят, вероятно има някаква причина и сме извикали служители от фирма Акватек, която поддържа станцията, да проверят има ли проблем и да го отстранят.

Няма повод за притеснение относно това, че може да пламне зараза, тъй като водата се поддържа с нужните препарати, има уреди, които следят за нивото на хлор. Проби се вземат на всеки 2 часа. Служители от РЗИ Варна и от дирекция "Здравеопазване" в Община Варна периодично също правят нужните санитарни замервания и до момента не са отчетени някакви отклонения, които да будят притеснение. Всичко отговаря на изискванията. Отделно се поддържа според тези изисквания и температурата на водата от 25 до 27 градуса.

При нас действително идват много деца, така че не бихме допуснали, ако има някакъв риск, басейнът да работи. Уверяваме родителите, че могат да бъдат спокойни, взети са мерки и се надяваме скоро и проблемът в пречиствателната станция да бъде решен. А иначе от днес стартира поредната програма за ранно обучение и местата са вече запълнени", сподели за медията ни Веселина Люцканова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).