Пожарната и аварийно-спасителната техника във Варненско е обновена на 100%

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:05 / 09.02.2016
801
Пожарната и аварийно-спасителната техника във Варненска област е обновена на 100%. Това каза за "Фокус" директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна комисар Тихомир Тотев. 

"По програмите, по които работи Главна дирекция, очакваме да получим още защитни средства, но като цяло благодарение на проектите материалната ни база е обновена", коментира комисар Тотев и допълни, че екипите на дирекцията са разпределени според щатното разписание. 

"Ние сме държавна служба и зависим от бюджета, който ни отпусне държавата. Средно за денонощие за цялата област дежурните служители са между 45 и 51. Половината от тях работят на територията на Община Варна. Имаме създадена организация за повикване на допълнителен състав при тежки произшествия. В рамките на 10 - 15 минути от получаване на съобщението можем да осигурим наш екип на произшествието, а до 30 минути след неговото възникване можем да съберем допълнителен състав", заяви комисар Тихомир Тотев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).