Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пожарникари от пет държави мерят сили във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 29.09.2015Коментари (0)756
© Черно море
Тази седмица, от 28 септември до 2 октомври, Варна е домакин на Втория международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос", съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Организатори на събитието за втора поредна година са Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Спортен клуб по пожароприложен спорт - Варна, с изключителното съдействие на Община Варна, под ръководството на ГДПБЗН и Българската федерация по пожаро - приложен спорт.

Състезанията ще се проведат на стадион "Локомотив" във Варна.

Турнирът ще бъде открит тържествено утре (30 септември) в 16:30 часа. А по-рано, в същия ден, започват първите състезания. 

Между 09:30 и 11:30 часа ще се проведат началните фази на надпреварата за мъже и жени в дисциплината "Изкачване с щурмова стълба". Полуфиналните и финални серии ще започнат след церемонията по официалното откриване на Втория международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос".

На 1 октомври, преди обяд, започват състезанията в дисциплината "100 - метрова пътека с препятствия", а от 16:00 до 16:45 ще се проведат полуфинални и финални серии. 

Надпреварата в дисциплината "Пожарна щафета 4 по 100 метра" за жени и мъже ще започне в 17:00 часа, като се очаква да приключи до 19:00 часа.

В последния ден на Втория международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос", състезателите ще премерят сили в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа".

На 2 октомври, в 13:30 часа, ще започне Тържественото награждаване на отборите и закриването на турнира.

Участие в надпреварата са заявили общо 16 отбора, като сред тях има отбори от Чехия, Румъния, Украйна и Турция.

Целта на турнира е да укрепи близките взаимотношения и сътрудничеството между клубовете и пожарникарите от различни градове и държави; да покаже спортното майсторство на служителите от клубовете по пожаро - приложен спорт и пожарните служби и, не на последно място, да популяризира пожарникарската професия. 

Тази надпревара е финалната част от 5-месечна програма за привличане и насърчаване на доброволчеството при възникване на бедствия и аварии. И през тази година представители на РДПБЗН, съвместно с Община Варна, активно работиха за популяризиране на оказването на доброволна помощ на нуждаещи се, пострадали при ситуации на криза, допълват от полицията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: