Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Позиция на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна относно работата на приюта в Каменар
Автор: Пламена Николова 08:44 / 24.09.2020Коментари (0)2651
©
Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна излезе с позиция относно работата на общинския приемник за безстопанствени кучета в с. Каменар. Varna24.bg я публикува без редакторска намеса: 

"По повод на разпространените невярни твърдения в социалните мрежи относно приюта за бездомни кучета в с. Каменар, които целят единствено и само да предизвикат обществено и гражданско напрежение, нека да припомним фактите, такива каквито са. Както на инициаторите на подобни манипулации- т.н. десни общински съветници след "акцията" им в приюта, така и на представителите на ПП "Възраждане". Нека да стане ясно на обществеността кой си е свършил работата и кой иска да я блокира преди финализирането й.

ОбС след дълги и продължителни дискусии в ПК" Обществен ред и сигурност" и ПК" Финанси и бюджет" прие решение Община Варна и неправителствената организация "Лъки Хънт" да подпишат договор за съвместна дейност, за да обединят усилията си за постигане на целите в Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. Да припомним, че срещу това важно решение за целия град, прието с мнозинството на сесията в средата на юли 2020 г, "против" са гласували 4-мата общински съветници от "Възраждане", а сред "въздържалите се" заедно със съветниците от БСП са и трима от присъствалите съветници от "Демократична България".

За да се стигне до това решение, общински съветници и представители на различни политически сили посетиха приюта на "Лъки Хънт" край Девня и се увериха, че базата за отглеждане на безстопанствени кучета е на европейско ниво. Стана ясно, че и природозащитните организации във Варна подкрепят сключване на договор на Общината за съвместна дейност с "Лъки Хънт".

Решението на ОбС на Варна е обжалвано във Варненския административен съд, забележете, от Даринка Бързева като председател на СНЦ "Право на живот по закон", която на последните местни избори е кандидат за общински съветник от партийната листа на "Възраждане". Другият жалбоподател е Д. Начева като гражданин. ВАС се е произнесъл от 28 август 2020 г., че оставя без разглеждане жалбите и прекратява производството. Бързева обаче не бърза и с разни процедурни хватки отлага получаването на решението, за да влезе в сила или да го обжалва пред по-висшата инстанция. Така се бави и протака сключването на договора с "Лъки Хънт", изпълнението на условията по него, включително и предвиденият ремонт. В социалните мрежи тече обаче комуникация със "загриженост" за четириногите, условията в приюта, контрола и т.н. между Д. Бързева и общинския съветник от ДБ Стела Николова.

Нека политическите опоненти да не спекулират с бюджета за приюта в Каменар и да не го размахват "все едно е някаква кърпа", както каза на една от дискусиите председателят на ОбС Тодор Балабанов. В този бюджет от 489 000 лв. са предвидени 290 000 лв. за капиталови разходи, като нито миналата, нито тази година са изхарчени. Според отчета на зам.-кмета Тодор Иванов до юли т. г. са усвоени 85 000 лв. за осигуровки и издръжка.

От групата общински съветници на ПП ГЕРБ в ОбС -Варна", сласи позицията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: