Правят билкови сапуни и билкова градинка във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:56 / 24.09.2021
2951
Поредна инициатива по проект "Природно креативни с ателиета за здраве" предстои във Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите от фондация Гея.

Тя включва облагородяване на градинката пред блок 122 вход 7 в квартал "Младост" на 25-ти ти септември от 11:00 часа и в градинката на обновения склад за боеприпаси - пространство за изкуство РеБонкърс, където ще се майсторят билкови сапуни и ще се засажда билкова градинка.

"Проектът ни има за цел да мотивира младите към по-дейно участие за творчество и предприемачество, чрез научаване на практики за създаване на билкови градини, продукти, изкуство, отглеждане на лечебни растения в градски условия и облагородяването на междублокови пространства във Варна. 

Акцията по почистване, зацветяване и беседа за младежко предприемачество ще напомни за това как е важно междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за запазване на добрия естетичен вид на района и предотвратяване на замърсяванията.

На доброволците ще бъдат осигурени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се сдобият със значки на градските билкари, шалове, тениски и сертификати за участие.

С добро настроение, музика и ентусиазъм младите хора ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а гражданите от района също могат да участват и да са полезни.

Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това младите все повече да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още възможности за подобряване на здравата зелена система.

Проект “Природно креативни с ателиета за здраве" е с финансовата подкрепа на Община Варна и цели да създаде добри нагласи и ценни впечатления сред младежите и гражданите и да събуди продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на зелената система на Варна и да се повишат нагласите за предприемачество и опазване на градската естетика сред младите.

Затова ние набираме доброволци, които да се включат в инициативите за почистване и зацветяване, за да могат повече хора да се включат и да бъдат “градски билкари"!", съобщи за медията ни Николай Танчев от фондация Гея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).