Правят обстоен анализ на социалната програма на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:37 / 08.12.2016
1133
Предстои годишната среща с потребителите на социални услуги и с нашите партньори от НПО. Една от целите е да анализираме постигнатото чрез социалната програма на Варна, която действа от 2005 г., и да намерим възможности за надграждането й. Това заяви зам.-кметът Коста Базитов преди подписването на колективния трудов договор за социалните дейности.

Акцентът на срещата ще бъде не толкова върху броя на услугите, колкото до повишаване на тяхното качество, добави той. Другите важни моменти са мониторинга и оценката на рисковите фактори, съпътстващи социалната програма. От тях също зависи подобряването на дейността с потребителите, обобщи зам.-кметът.

Социалната програма на Варна е уникална за страната и много елементи от нея получиха потвърждение и в национален план. Общината предлага 59 услуги, като 20 от тях се финансират само от местния бюджет. Хората, които се ползват от тях са 2 800, сочат последните данни.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).