Правят синия кръг на надеждата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 13.11.2014
770
Днес и утре от 15 ч. в зала 501 зала на Отделението по ендокринология в УМБАЛ "Св. Марина" ще има обучение за деца и юноши с диабет, проведено от сестрите на отделението. Поканени са и медицински сестри от детски градини и училища. Утре от 13 ч. в зала 501 ще се проведе обучение и за лекари и специализанти по педиатрия и детска ендокринология. Подобни обучения се провеждат регулярно от екипа на отделението, не само за Световния ден за борба с диабета.

На 14.11. от 13:30 ч. пред Първа детска клиника на 5 ет. ще бъде поставено Дървото на надеждата. Кампания е на децата от Българската скаутска организация и е в подкрепа на техните връстници, нуждаещи се от инсулинови помпи. В продължение на една седмица картичките, които изпращат децата скаути от България и от цял свят, ще бъдат окачвани на това дърво, след което то ще бъде предадено от Сдружението за помпена терапия на Министерството на здравеопазването.

Утре от 11:00 ч. в 20 града в България, включително и във Варна, ще бъде направен флашмоб. Хора в сини дрехи, участващи в кампанията ще направят, хващайки се за ръце, синия кръг на надеждата, символ на единството и подкрепата на всички, страдащи от диабет. Зад инициативата застават "Сдружение за инсулиновите помпи", "Асоциация диабед и преддиабет", "Асоциация Диабет 2", "Българска асоциация диабет" и "Националната пациентска организация".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).