Правят туристическа полиция във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 08.06.2017
2465
150 полицейски служители са командировани в курортите "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" край Варна за летния туристически сезон. 

Това съобщи за "Фокус" областният управител Стоян Пасев. Той добави, че в курортите ще има също полицейски служители от Румъния и вероятно от Германия. По отношение на сезона Стоян Пасев каза, че Община Варна работи по преструктуриране на Общинска полиция, като около 30 души ще бъдат преобразувани в туристическа полиция. 

"Те ще бъдат на подчинение на Общинска полиция, не на МВР. Знаете, че по Закона за туризма актовете се пишат само от Комисията за защита на потребителите. Освен охранителна дейност, те ще имат правомощия да следят и за нарушения по Закона за туризма", допълни Стоян Пасев.

По думите на Стоян Пасев браншът тази година коментира, че липсата на квалифициран персонал е сериозна. 

"Това облекчение, което обещаха от външно министерство и от Министерството на труда и социалната политика като видове режими - сезонна работа за работници от Украйна и Молдова, имам доста сигнали, че не се получават нещата за една седмица. Отново се чака по-дълго време. Но за бранша това е голяма помощ. Рускоговорящи туристи има много и персоналът от тези държави ще бъде в помощ на целия бранш - не само в курортите, но и във Варна", посочи Стоян Пасев.

Засилен това лято ще бъде и контролът за нивата на шум и чистотата на морската вода, отбеляза областният управител. "Миналата година имаше около десетина сигнала за висок шум в курорта "Златни пясъци". Община Варна е в процедура, закупена е техника за мерене на шума. Но има лицензионни режими и вероятно от следващото лято общината сама ще мери шума и ще предприема санкции", каза Стоян Пасев.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).