Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Празник на гората ще се проведе в Природен парк "Златни пясъци" на 9 април
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 07.04.2016Коментари (0)919
©
Празник на гората ще се проведе тази събота на територията на Природен парк "Златни пясъци". Това каза за "Фокус" инж. Иван Стоянов, зам.-директор на Регионална дирекция по горите - Варна. 

"Събитието е част от инициативите, свързани с отбелязването на Седмица на гората. Празникът ще се състои от 10.00 до 14.00 часа на територията на Природен парк "Златни пясъци", на горската сцена до Посетителския и информационен център. За децата са предвидени игри, чрез които те ще научат повече за лесовъдската професия, поддържането на горите и контрола в тях. Предвидени са още изненади, рекламни материали и раздаване на фиданки за засаждане", каза още инж. Иван Стоянов. 

Сред акцентите в тазгодишната Седмица на гората е и специалната пътуваща изложба "Подобри гората", която се очаква да пристигне във Варна на 9 април. Събитието ще започне в 11.00 часа на входа на Морската градина.

Пътуващата експозиция е под формата на киоск с аниматор и запознава посетителите с красотата на горските територии у нас, как те помагат на хората и как даровете на природата променят ежедневието ни. Освен да разгледат паната, жителите и гостите на Варна могат да седнат на специално обособен кът с пънчета. Естествените "табуретки" предоставят възможност на децата да научат повече за различните дървесни видове и сами да определят възрастта им. 

По време на изложбата посетителите имат възможността да играят с приятели на популярната в цял свят Jenga. Играта с дървени блокчета води до развиване на физическите и умствените способности. Тя изисква от играчите сръчност, добра координация и способности за изграждане на стратегия. Всеки, който посети изложбата и си направи селфи в горския павилион, има шанс да спечели специална награда, като за целта трябва да качи снимката си в страницата "За гората" в една от социалните мрежи и да събере максимално много лайкове. Петте най-популярни снимки ще получат награди.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: