Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Празникът на добруджанското вино 2016 очаква рекорден брой участници
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 05.02.2016Коментари (0)768
©
МОЛ Варна
ул. "Владислав Варненчик" N186

0 коментара за МОЛ Варна
Тук има:
През февруари - месецът на покровителя на лозята Трифон Зарезан, Мол Варна за четвърта поредна година ще събере майсторите и почитателите на домашното добруджанско вино. 

На 7 февруари, неделя, от 12:00 часа, Празникът на добруджанското вино ще събере на Пазара на Мол Варна самодейни състави от Варна, Добрич и Силистра, които ще представят регионите си с домашно вино и фолклорна програма.

Организаторите на събитието от "Добруджанска Зимница" отново са подготвили за винопроизводителите два конкурса - за вина от типични за региона на Добруджа сортове и за вина от европейски сортове грозде. В състезанието могат да се включат не само читалищните колективи, но и индивидуални производители. Качествата на техните вина ще бъдат оценявани от компетентно жури, а за най-добрите ще има грамоти и награди. 

Очаква се Празникът на добруджанското вино 2016 да събере рекорден брой участници. За него в Мол Варна отново ще пристигнат изпълнители и винопроизводители от три области. Очаквано, най-силно ще бъде "варненското" присъствие - с представители на Девня и селата Кипра, Константиново, Ботево, Левски, Изгрев и Комарево. Честта на Добричко ще защитават самодейците от Балчик и Крапец, а екипът на читалището от тутраканското село Нова Черна, област Силистра, ще представи на гостите на тържеството уникални етнографски експонати, с които навремето са се обработвали лозята.

Както винаги, Празникът на добруджанското вино ще бъде съпътстван от пъстра фолклорна програма, автентични народни песни и обичаи за лозята и виното, живи етнографски кътове, анимация с участниците и публиката и, естествено, с дегустации на вината от реколта 2016. Съпътстващата изложба-базар "Зимна трапеза" ще даде възможност гостите на тържеството да опитат традиционни домашни ястия от трапезата за Трифон Зарезан - погачи, обредни пити, предястия и ястия, мезета, домашни сирена и др., както и домашно вино.

Събитието се реализира с подкрепата на Българската асоциация на професионалните сомелиери, а входът за Празника на добруджанското вино е с вход свободен. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: