Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предадоха на съд двама мъже и жена, избегнали установяването и плащането на ДДС общо в размер над 1 700 000 лева
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 25.06.2021Коментари (0)1277
©
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 42-годишния Т.К., 51 – годишния П.Й. и 45-годишната Б.Й. престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Т.К. е обвинен за това, че, при условията на продължавано престъпление като съсобственик и управител на частна фирма, в съучастие с П.Й., избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 1 244 902,59 лева, като потвърдил неистина в подадените справки- декларации до ТД НАП – Варна. Освен това той ще бъде съден за това, че в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение в партньори на фирмата за банковата сметка, по която следвало да бъдат превеждани суми, дължими по сключени договори, и с това причинил имотна вреда на собствената си фирма в големи размери на - 341 014,55 лева.

51-годишният обвиняем е провлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 255, ал. 3, във връзка с ал. 1, т. 1, т. 2, пр. 1 и 2, т. 3 и т. 7 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК. Той заедно с Т.К. и Б.Й., избегнал установяването и плащането на ДДС в особено големи размери - 1 748 255,46 лева.

Неговата 45-годишна съпруга ще отговаря пред съда за усвояването на неследващ данъчен кредит в размер на 503 352,88 лева – престъпление, което извършила в съучастие със своя съпруг.

Данъчните престъпления били реализирани в периода 2009 г. – 2011 г. Схемата била чрез включване в месечните отчети на частната фирма на фактури за фиктивни сделки да се натрупат задължения на държавата към дружеството. Тези сделки били оформени в дневниците за покупки и продажби на дружеството и подавани като информация с декларациите по ЗДДС, приспадайки данъчен кредит като реално дължим на дружеството по ЗДДС, без да били налице реални доставки на стоки и услуги.

Ако тримата бъдат признати за виновни, законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: