Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предаваме българин на германците, за да го разследват за няколко престъпления
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 14.01.2019Коментари (0)2092
© Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно решение на Окръжен съд – Варна от 4 януари тази година, с което на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата на Германия е била допусната екстрадицията на Красимир Д., за да бъде разследван там за няколко престъпления, като предаването му е било отложено до приключване на наказателно дело, което се води срещу него в Районен съд – Варна.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че ЕЗА е била издадена в началото на септември миналата година от прокуратурата на Висбаден, ФР Германия. Въз основа на европейския документ ОС – Варна е взел мярка за неотклонение "домашен арест“ спрямо Красимир Д. и е поискал допълнително различни документи от германските власти. Преди броени дни първата съдебна инстанция е допуснала под условие предаването на българина.

Днес Апелативният съд във Варна определи като неоснователна жалбата на защитата на Красимир срещу решението на ОС – Варна. На твърдените от адвоката основания за отказ от предаване, втората съдебна инстанция посочи, че всички изисквания на ЗЕЕЗА са съобразени в атакуваната ЕЗА. Предаването на  българския гражданин се иска, за да бъде провеждено наказателно преследване за извършен  "организиран грабеж“, "мошеничество“, "подправка на административни документи и търговия с тях“ и "търговия с незаконно отнети превозни средства“. В ЕЗА се посочва, че в периода септември 2017г. до 22 октомври същата година във Висбаден, Франкфурт, Рункел, Холандия е била извършена "тежка кражба от организирана банда“, "пласиране на крадена стока с цел печалба“ и "подправяне на документи“. Това са деяния, които представляват престъпления и по българското законодателство, се посочва в решението на Апелативния съд.

Противно да твърденията на защитата, че властите в Германия не са предоставили категорични данни, че именно Красимир Д. е издирваното лице, и този съд намира, че ЕЗА съдържа всички данни относно самоличността, гражданството и адреса на лицето.

Варненският апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция, според които са налице предпоставките за екстрадицията на българина, за да бъде за наказателно преследван в Германия за извършените престъпления. Въззивният съд намира, че съвсем правилно ОС – Варна е отложил предаването на Красимир на германските власти до приключване на висящото наказателно производство срещу него.

Решението на Варненския апелативен съд е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: