Предават за скрап бракуваните от община Варна безстопанствени автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 27.02.2017
994
Репатрираните стари безстопанствени коли във Варна след три месеца ще бъдат бракувани служебно от общината и предавани за скрап. Това е регламентирано от нова общинска Наредба за управление на отпадъците.

В момента на общинския паркинг за временно съхранение се намират 165 автомобила, при капацитет 200. Някои от колите престояват там с години, затова е спешно да бъде избрана фирмата, на която община Варна ще възложи преработката им за старо желязо. Това каза за Радио Варна директорът на предприятие "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов.

За забавянето на избора на фирма няма обективна причина, призна Иванов и добави, че ще предложи дейностите да са за сметка на рециклиращата компания и бюджета на община Варна да не се натоварва по никакъв начин. Очаква се новата мярка да отвори паркоместа, предвид въвеждането на "синя зона", вероятно през есента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).