Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предизвикателствата пред онлайн магазините
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 21.02.2024Коментари (0)1474
©
Електронната търговия се развива стремглаво, а наборът от онлайн магазини в различни сфери значително расте. Това се дължи на факта, че дигиталното пространство дава много ключови предимства, като възможност за бързо разрастване на бизнеса на национално и дори международно ниво и много други. 

Въпреки това, пред собствениците на онлайн магазини стоят някои затруднения, които специалистите от БигАрена ще споделят по-надолу в статията.

Трудности със складиране на стоките

Една от основните трудности е складирането на стоките, коментират от Bigarena. Ако бизнесът тепърва се разраства и е нает или ще се наема склад, където да се съхраняват, на първо място трябва да се помисли за избор на помещение, след което – за ефективното му управление.

Голямо предизвикателство пред собствениците на онлайн магазини е точно това – изграждането на правилна система за проследяване на наличностите, автоматизацията на процесите и завеждането на голям обем стока.

Недостатъчен човешки ресурс за изпълнение на поръчките

В основата на голям процент от затрудненията пред онлайн магазините стои човешкият ресурс. В общия случай, това е така поради недостатъчния брой на служители. От тук се пораждат следните проблеми:

1. Забавяне при обработката на поръчките

При натрупване на повече поръчки, те трудно може да се обработят веднага, заради недостигът на служители, които работят в онлайн магазина.

2. Доставката не се извършва в посоченото време

Когато човешкият ресурс е недостатъчен, целият процес ще се осъществява със закъснение. Преди да се пристъпи към финализиране на заявката на клиента и доставката на стоките, трябва да се премине през няколко процеса – подбор на артикулите, опаковане, оформяне на товарителници и много други.

3. Затруднение на изпращането на стоките в чужбина

Ако не се използват фулфилмънт услуги, каквито се предлагат в Bigarena.net, възможността за изпращане на заявките в чужбина ще бъде минимална и съпроводена с множество предизвикателства. Доставката на поръчките в България е улеснен процес, но на международно ниво трудно биха се изпълнили в срок без помощта на фирма за изпълнение на спедицията.

4. Трудност при проследяване и поддръжка на наличностите

Когато няма достатъчно персонал, много вероятно е да има пропуск при завеждането на складовата наличност поради невъзможност от системна обработка.

5. Загуба на доверието на клиентите

Времето е ключово за обслужването на клиентите. Като резултат от съответното забавяне при приемането, изпълнението и доставянето на поръчките, може да се загуби доверието на клиентите в онлайн магазина и дори да се понижи значително финансовият резултат.

За да се справят с предизвикателствата, собствениците на онлайн магазини трябва да се погрижат за тези ключови аспекти – да изберат правилното оборудване за оптимизиране на всички процеси, да се възползват от 3PL и 4PL методи на търговия и да изградят правилна система за работа. Така ще може да се спазват зададените срокове и да се спечели лоялността на потребителите към дадения бизнес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: